GABRIELA FIREA:"În primele trei luni ale anului au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului"

S.B.
Politică / 8 august

"În primele trei luni ale anului au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului"

Ministrul Familiei Gabriela Firea anunţă că, în primele trei luni ale anului, au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului, cu 100 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ea precizând că sunt aproape 6.000 de copii adoptabili şi că încurajează pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte în alt mod, informează news.ro.

"Familiile din România continuă să adopte într-un număr record! În primele trei luni ale anului, au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului, cu 100 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem aproape 6.000 de copii adoptabili şi încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel. În 2021, am înregistrat un record absolut în materie de adopţii. 1653 de copii şi-au găsit familiile-pereche, cei mai mulţi din ultimii 20 de ani. O reuşită extraordinară datorată, în primul rând, dedicaţiei şi profesionalismului colegilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie. Datele disponibile deja în acest an, ne fac să fim foarte optimişti", afirmă Firea.

Ea subliniazăî că simplificarea legislaţiei în privinţa adopţiei a contribuit decisiv la impulsionarea adopţiei, iar acest trend trebuie să fie păstrat şi chiar îmbunătăţit.

"În acelaşi timp, unul dintre lucrurile care mă preocupă constant de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este accelerarea procesului de închidere a ultimelor centre de plasament din ţară şi găsirea celor mai bune soluţii pentru copiii aflaţi în îngrijirea statului: fie reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă, fie adopţia, iar daca aceste variante nu sunt posibile - repartizarea acestor copii în grija asistenţilor maternali sau găzduirea lor în case de tip familial", afirmă ministrul.

Ea anunţă că, la sfârşitul lunii martie erau încă, în sistemul de protecţie specială, aproximativ 45.000 de copii. Dintre aceştia, în centrele de plasament sunt în continuare peste 2.800 de copii, restul fiind deja îngrijiţi în case de tip familial, apartamente, de asistenţi maternali, de rude sau fiind în plasament la alte familii.

"Pare un număr mare şi chiar este! Şi nu voi avea linişte până când toţi aceşti copii nu-şi vor găsi o casă pe care să o considere acasă!", conchide Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sotie, mama , poeta, politician ...in curand "savanta de renume mondial"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro