GABRIELA FIREA:"În ultimii patru ani s-au schimbat 270 de km din reţeaua de termoficare"

A.B.
Miscellanea /

"În ultimii patru ani s-au schimbat 270 de km din reţeaua de termoficare"

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, respinge acuzaţiile edilului general ales, Nicuşor Dan, legate de faptul că în ultimii patru ani ar fi fost înlocuiţi doar 680 de metri din reţeaua de termoficare şi că nu ar fi asigurate stocuri de materiale în vederea reparaţiilor pentru iarna care urmează, potrivit News.ro.

"Dacă ar şti să analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu - în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare. Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă, neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii patru ani", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ea a adăugat că se poate "proba cu documente" că în ultimii 4 ani în reţeaua de termoficare a Capitalei s-a înlocuit "cea mai mare cantitate de ţeavă" din ultimele trei decenii.

În ceea ce priveşte stocurile pentru intervenţiile în caz de avarie, Gabriela Firea a precizat că, în prezent, Termoenergetica "dispune de toate materialele necesare".

"Înainte de a se lansa în alte afirmaţii hazardate, Nicuşor Dan ar face bine să vadă care era situaţia cu patru ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de nouă luni de zile contract pentru furnizarea ţevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat. În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajaţi la RADET, în special în zona de intervenţii în situaţii de avarie", a precizat Firea.

Edilul general în funcţie a adăugat că acuzaţiile lui Nicuşor Dan, legate de faptul că nu îşi poate prelua mandatul din cauza unor contestaţii în instanţă, sunt de o "ipocrizie incredibilă", având în vedere "renumele de 'procesoman' şi 'contestatar de serviciu' pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiţie, prin care a blocat mii de proiecte" ale administraţiei bucureştene.

"În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanţă, exact aşa cum i-a contestat el pe alţii ani de zile, Nicuşor Dan ar trebui să îşi rezolve starea de incompatibilitate şi de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului Bucureşti. Ar trebui să înţeleagă un lucru simplu: nu poţi sa şi acuzi, şi să şi aperi Primăria Capitalei în acelaşi proces", a menţionat Firea.

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a declarat joi că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puţin o săptămână, din cauza a 52 de cereri de apel depuse de către consilieri PSD şi "apropiaţi" ai formaţiunii.

El a subliniat că problemele legate de furnizarea apei calde trebuie gestionate de primarul în funcţie, Gabriela Firea, pe care a acuzat-o însă că şi-a "abandonat" obligaţiile legale. Nicuşor Dan a adăugat că are informaţii conform cărora în acest moment nu s-ar lua măsurile necesare pentru a asigura stocuri de materiale, în vederea reparaţiilor.

Pe de altă parte, a precizat că în cursul zilei de joi Judecătoria Sectorului 5 va lua act de renunţarea sa la statutul de membru al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-au schimbat cu fimele de partid - adica mai rau si mai scump decat inainte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie