GABRIELA FIREA:"Nu se pune problema că angajaţii de la RADET ar putea fi lăsaţi pe drumuri"

M.I.A.
Politică / 21 octombrie 2019

Gabriela Firea (Sursă foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursă foto: Twitter)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Viorica Dăncilă, au participat, luni, la o dezbatere pe tema rezolvării problemelor termoficarii, în Bucureşti. Cele două au asigurat angajaţii RADET că nu vor rămâne fără locuri de muncă pe viitor şi că se doreşte retehnologizarea regiei de termoficare din Bucureşti.

În cadrul unei dezbateri pe tema soluţiilor pe care Primăria Capitalei le propune pentru rezolvarea problemelor termoficarii, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că RADET a fost întotdeauna "oaia neagră" a Bucureştiului, transmite News.ro.

"Acum trei ani am preluat un sistem de termoficare care nu reprezenta niciun fel de prioritate pentru niciun fel de primar şi nu sunt vorbe mari, dumneavoastră ştiţi cel mai bine, atât sindicatul RADET, cât şi bucureştenii. Întotdeauna şi despre RADET şi despre RATB se vorbea ca despre oaia neagră a Capitalei. Fără să consideraţi că exagerez sau spun vorbe mari, au fost primari generali care au vrut să îngroape atât RADET, cât şi RATB. În afară de contracte care făceau bine doar unor firme private, dar nu acestor regii, nu prea au ştiut să facă. Ba mai mult, un domn care acum doreşte să fie prim ministru al României, atunci când era viceprimar general al Capitalei, avea întâlniri peste întâlniri şi asta o ştiu chiar de la oamenii din RADET pentru a falimenta, pentru a distruge regia şi a implementa un sistem de centrale individuale de apartament în folosul unor firme private. Acest lucru nu a fost posibil, în primul rând datorită faptului că în RADET lucrează oameni care nu au doar cunoştinţe profesionale deosebite, ci care sunt şi buni români şi bucureşteni cu bună credinţă şi care ştiau ce înseamnă distrugerea sistemului centralizat de termoficare şi trecerea pe centrale individuale de apartament pe gaze", a declarat Firea.

Primarul Capitalei spune că "toate studiile arată că sistemul centralizat de termoficare este cel mai eficient, cel mai ecologic şi cel mai ieftin pentru cetăţeni".

Gabriela Firea a dat asigurări că angajaţii RADET nu vor fi concediaţi.

"Atât angajaţi de la RADET, cât şi angajaţi Energetica lucrează pentru a reabilita reţeaua de termoficare în sensul înlocuirii ţevilor vechi. Sub nicio formă nu se pune problema ca angajaţii de la RADET să aibă cea mai mică emoţie că ar putea fi lăsaţi pe drumuri, nu. Noi avem nevoie chiar să angajăm, căutăm specialişti pentru că din păcate, regia fiind lăsată în urmă, într-adevăr nu s-au putut creşte salaruile. Noi am reuşit cu un procent mic, e adevărat, am reuşit să mai majorăm salariile. Nu vor ieşi şomeri de la RADET în momentul ieşirii de la regie şi trecerii la societate", a spus Firea, potrivit News.ro.

La eveniment a fost prezent şi premierul Viorica Dăncilă care a subliniat că disponibilizarea personalului RADET nu este o soluţie.

"M-a bucurat faptul că doamna primar general a infirmat zvonul conform căruia ar fi disponibilizări în cadrul RADET. Nu cred că e o soluţie în a disponibiliza oameni, nu cred că aceasta este soluţia pe care o aşteaptă oamenii care lucrează în RADET", a spus primul ministru.

Viorica Dăncilă a făcut referiri şi la investiţiile care vor urma.

"Al doilea lucru pe care l-am apreciat în discursul doamnei primar general a fost problema referitoare la investiţii, la retehnologizare, la identificarea soluţiilor financiare pentru modernizarea RADET. Am văzut că la fel de important este să acceseze fondurile guvernamentale şi din partea noastră are tot sprijinul", a mai spus Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca te tii cu firea nu te da afara, daca nu te tii cu firea esti pensionat !

    hai, dna Gaby, faceti loc urmatorului! banuiesc ca ati mai vrea 4 ani, ca in doar 4 ani de mandat nu ati avut timp de nimic! zboara timpul cand te distrezi. apropo, stiti bancul cu timpul?

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro