GABRIELA FIREA:"Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară"

S.B.
Politică / 19 august

"Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă vineri într-o postare că programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară, iar Programul social de creştere a natalităţii va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie, informează news.ro.

"Românii în situaţii dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ţinem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor şi familiilor din România. Programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară", spune ministrul Familiei.

Gabriela Firea precizează că "alocarea suplimentară a fost necesară pentru finanţarea până la sfârşitul anului a prestaţiilor sociale, inclusiv a sumelor pentru majorarea alocaţiei de plasament, a normei de hrană şi a cheltuielilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte ale copiilor din sistemul de protecţie specială, a standardelor de cost pentru serviciile sociale, proiecte iniţiate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în acest an".

"Principalele modificări ale bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, că urmare a rectificării bugetare aprobate de Guvern vizează suplimentarea cu 70 milioane lei a sumelor pentru derularea de programe sociale, respectiv diminuarea cu 50 milioane lei a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor din domeniul tineretului de la nivel local, sumă ce va fi alocată Ministerului Sportului", arată ministrul Firea.

Potrivit acesteia, Programul social de creştere a natalităţii, prin care se acordă sprijin celor care îşi doresc copii, va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie.

"Din 2023, 10.000 de cupluri sau persoane singure vor putea beneficia de acest program. De asemenea, avem finanţarea necesară pentru derularea în continuare a proiectelor la nivel naţional din domeniul tineretului", mai declară Gabriela Firea.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a prezentat, joi, după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară aprobată de Executiv, el arătând că majorarea veniturilor bugetului de stat este influenţată în principal de evoluţia indicatorilor macroeconomici pe anul 2022, a încasărilor la bugetul de stat şi a ultimelor modificări legislative. El a mai spus că se înregistrează plusuri la impozitul pe profit, de plus 4 miliarde de lei, iar la taxa pe valoare adăugată, un plus de 5,54 de miliarde de lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro