GABRIELA FIREA:"Proiectul privind decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile va fi extins la nivel naţional"

F.D.
Politică / 26 mai

"Proiectul privind decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile va fi extins la nivel naţional"

Proiectul privind decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile va fi extins la nivel naţional, a declarat astăzi Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, potrivit Agerpres.

"De câteva luni avem, într-o instituţie nouă, câteva proiecte puse deja în mişcare şi, în foarte scurt timp, cu ajutorul echipei politice şi cu ajutorul colegilor parlamentari, după momentul adoptării în Guvern, pentru că aceste proiecte vor ajunge în Parlament, vor deveni realitate pentru români. Vreau să fac o menţiune specială pentru proiectul care a funcţionat şi în urma căruia s-au ales cu 560 de copii în Bucureşti - decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile. Unul din cinci cupluri din România, din păcate, suferă de infertilitate.

Acest proiect - chiar nu s-ar fi întâmplat dacă PSD nu intra la guvernare - va fi extins la nivel naţional", a afirmat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, unde social-democraţii îşi prezintă bilanţul la şase luni de guvernare în coaliţie.

Ea a precizat că, împreună cu ministrul Finanţelor şi echipa sa, precum şi cu Fondurile Române de Garantare şi Contragarantare, lucrează la două proiecte pentru tineri, aplicate în SUA, Marea Britanie, Franţa - credite cu garanţia statului de 80% pentru studenţi şi pentru familii.

"Family Start" şi "Student Academy". Primul în jur de 15.000 de euro, la cursul zilei, cel de-al doilea - 10.000 de euro, la cursul zilei. Primul, cel pentru familii, pentru plata în avans a creşei, a grădiniţei, a after school sau pentru achiziţia unui autoturism cu mai multe locuri sau pentru nevoi personale. (...) Iar pentru studenţi - sunt foarte mulţi care nu sunt în situaţia de a putea plăti chiria în avans, locul la cămin sau anumite taxe şcolare, inclusiv pentru licenţă, pentru master. Aşadar aceste credite, în premieră garantate de stat, cred că sunt de bun augur", a explicat ministrul Familiei.

Nu în ultimul rând, Gabriela Firea a arătat că, împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi, şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului, a lucrat îndeaproape, alături de echipele tehnice, la "proiecte care să facă viaţa mai uşoară copiilor care sunt în grija statului".

"Şi nu sunt puţini. 47.000 în România. În premieră, prin venirea PSD la guvernare, aceşti copii beneficiază de creşteri între 40% şi 60% ale sumelor pentru alimentaţie, rechizite, îmbrăcăminte, precum şi pentru asistenţii maternali. Poate unora li se par sume mici, dar ele sunt mari comparativ cu ce a fost până la venirea echipei noastre la guvernare. Ce se întâmplă de aici înainte sunt tot proiecte care îi vizează pe copii, pe tineri şi pe familii.

Menţionez doar garanţia pentru copii, şi mă refer la copiii care sunt cu risc şi vulnerabilitate de a fi separaţi de familie. Şi vom construi 150 de centre de zi pentru aceşti copii în întreaga ţară şi aştept ca mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene să aplice la acest proiect care va fi lansat de Ministerul Muncii, împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Întotdeauna, pentru echipa noastră, oamenii sunt pe primul loc", a adăugat ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. uneori stau si ma intreb cu amaraciune... e aceasta o lume de adus un copil ? Si cu forta, prin mijloace invazive medicale?

    Nu neg, initiativa d-nei Firea e extrem (!) de laudabila pentru cei cu probleme medicale in directia asta, eu o sustin.  

    Dar ma uit in jur si nu pot sa incetez sa ma mir vazand lumea in care traim....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro