GABRIELA FIREA:"Strădania noastră e ca niciunul din cei 47.000 de copii lăsaţi de părinţi în grija statului să nu mai trăiască în orfelinate"

F.D.
Politică / 11 iulie

"Strădania noastră e ca niciunul din cei 47.000 de copii lăsaţi de părinţi în grija statului să nu mai trăiască în orfelinate"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că obiectivul ministerului pe care îl conduce este ca niciunul din cei 47.000 copii lăsaţi de părinţi în grija statului să nu mai trăiască în acele "orfelinate", care ne-au adus o "faimă" negativă în întreaga lume după Revoluţie, anunţând urgentarea procesului de închidere a ultimelor centre de plasament din ţară şi găzduirea copiilor instituţionalizaţi în case de tip familial sau reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă, informează astăzi News.ro.

"Strădania noastră este ca niciunul din cei 47.000 copii lăsaţi de părinţi în grija statului să nu mai trăiască în acele "orfelinate", care ne-au adus o "faimă" negativă în întreaga lume după Revoluţie. Urgentăm procesul de închidere a ultimelor centre de plasament din ţară şi găzduirea copiilor instituţionalizaţi în case de tip familial sau reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă. Copiii lăsaţi în grija statului sunt ca nişte mlădiţe firave. Au nevoie de dragoste şi de îngrijire, ca orice copil. Dar mai ales de încredere că pot depăşi trauma abandonului şi că au aceleaşi şanse ca şi restul copiilor" scrie Firea pe Facebook după o vizită la Complexul de tip familial "Dumbrava minunată" din Piteşti, unde câţiva băieţi cu vârste cuprinse între 12 -18 ani se află în grija statului.

Ea aminteşte că Ministerul Familiei a reuşit recent majorarea de 5 ori a sumelor alocate pentru cheltuieli personale, sume care nu mai crescuseră din 2014. Este vorba despre 10.000 de copii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, îngrijiţi în centrele de tip rezidenţial, care vor primi de acum încolo mai mulţi bani de buzunar, pentru cheltuielile lor personale.

"Majorarea s-a făcut de la 28 de lei/lună la 150 de lei, iar măsura face parte din pachetul "Sprijin pentru România" şi a fost iniţiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse", spune Firea.

"De asemenea, am actualizat şi sumele alocate copiilor aflaţi în centre pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite, manuale şi jucării. Copiii vor primi între 580 de lei şi 1.338 lei, în funcţie de vârstă, faţă de între 366 de lei şi 844 de lei, cât primeau până acum. Aceste sume nu au mai fost majorate de peste 8 ani", a mai declarat ministrul Familiei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro