Revista BURSA Construcţiilor

Galaţi: Cămin de bătrâni, modernizat cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 31 martie

Galaţi: Cămin de bătrâni, modernizat cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi informează că lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon" avansează în cadrul proiectului cu fonduri europene privind creşterea performanţei energetice a două clădiri (căminul şi spaţiul tehnic). În acest sens, s-a refăcut acoperişul căminului, s-a schimbat tâmplăria, a fost instalată centrala termică, iar în prezent se lucrează la termoizolare.

Obiectivul general vizează creşterea performanţei energetice prin lucrări de reabilitare termică şi prin implementarea de soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, proiectul având în vedere măsuri de intervenţie care conduc la scăderea cu peste 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi reducerea cu 36% a consumului anual de energie primară.

Un comunicat trimis de Primăria Galaţi transmite: "Au fost prevăzute lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori, podului şi planşeelor; termoizolarea şi hidroizolarea acoperişului tip terasă; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei şi închiderea balcoanelor de la etaje cu profile PVC, rigidizate la interior cu profile de oţel zincat, având sistem de drenare a condensului; montarea glafurilor; etc. De asemenea, proiectul prevede dotarea cu echipamente complet noi, respectiv: centrală termică (cazane, vase de expansiune, sisteme de siguranţă în exploatare, pompe, sistem computerizat de funcţionare), echipamente de încălzire-răcire (schimbătoare de căldură şi boilere), instalaţie de ventilaţie a bucătăriei şi a grupurilor sanitare, precum şi aparate de aer condiţionat pentru toate spaţiile de cazare a beneficiarilor".

Proiectul are o valoare de 4.000.293,38 lei, din care 3.855.605,18 lei fonduri europene, şi este prevăzut să se încheie pe 28 februarie 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro