Crypto

Galaţi: Opt blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 22 ianuarie

Galaţi: Opt blocuri vor fi modernizate cu fonduri europene

Primăria Galaţi continuă accesarea fondurilor europene pentru modernizarea blocurilor. Autorităţile au anunţat că nu mai puţin de opt imobile vor intra în reabilitare după ce au fost accesate 3,5 milioane de euro.

Primăria Galaţi informează: "Un proiect vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe E7 / E8 / C21 / C22, str. Regiment 11 Siret, contractul de lucrări care s-a semnat fiind în valoare de 5.951.038,69 lei fără TVA. Ofertantul câştigător este societatea Davide Construct SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuţia lucrărilor. Principalele lucrări de intervenţie sunt: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat; izolarea planşeului peste subsol; termohidroizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare albă, cu geamuri termoizolante; schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale".

Autorităţile locale spun că după aceste renovări consumul anual de energie va fi redus cu mai mult de 50%.

"Va creşte eficienţa energetică a unui număr de 320 de apartamente astfel că, prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică, consumul anual total de energie se va reduce cu aproximativ 53,06%,, iar emisia specifica de CO2 se va reduce cu 55,56%. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.760.483,12 lei", mai transmite Primăria Galaţi.

Un alt proiect vizează reabilitarea mai multor imboile din zona Gării CFR. Este vorba despre patru blocuri de pe strada Alexandru Davila pentru care a fost semnat un contract în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Primăria Galaţi precizează: "Celălalt proiect vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe CD1, CD2, CD3 şi CD4 de pe strada Alexandru Davila, valoarea contractului de lucrări fiind de 5.892.178,64 lei fără TVA. Ofertantul câştigător este societatea Lemacons SRL, fiind prevăzute 12 luni pentru execuţia lucrărilor. Proiectul propune lucrări precum: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scărilor şi a plăcilor peste subsoluri; termohidroizolarea teraselor; schimbarea tâmplăriei; înlocuirea învelitorii şarpantelor. Materialele folosite vor fi: lemn pentru astereala şarpantelor; ţiglă metalică pentru realizarea învelitorii şarpantelor; tâmplărie PVC pentacamerală cu geam triplu pentru ferestre şi uşi; vată minerală bazaltică pentru termoizolarea faţadelor; polistiren extrudat şi expandat pentru terase, soclurile fundaţiilor şi planşeele subsolurilor".

Beneficiarii proiectului sunt 346 de locatari din cele 180 de apartamente, suprafaţa totală desfăşurată a blocurilor fiind de 13.725 mp. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.120.191,28 lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. minciuni, femeia de servici are 4000 de lei/luna/net, primaria Galati are 6000 de angajati-taietori de frunza la ciini.....au majorat taxele cu 50% ca nu le ajunge bugetul local pt salarii darmite pt vreo investitie.....minciuni precum e toata Romania. Galatiul un oras plin de noroi uscat si proaspat pe toate strazile orasului.....un oras rosu mizerabil.

    Cauta pe youtube: " Bula Imobiliara 2021 Housing Bubble 2021"

    si o sa intelegi dece  

    1. se doreste atatarea bulii imobiliare si la ei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro