Galaţi: Şcoală construită în anii 60, reabilitată cu fonduri europene

ANA FELEA
Miscellanea / 6 mai

Galaţi: Şcoală construită în anii 60, reabilitată cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi anunţă că va demara lucrările de reabilitate la o şcoală în care învaţă peste 500 de elevi. Lucrările se vor face cu fonduri europene, iar recent a fost semnat contractul de finanţare pentru obiectivul "Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii Gimnaziale nr. 25 din Municipiul Galaţi". Valoarea totală a proiectului este de 3.825.593,46 lei cu TVA, din care fondurile nerambursabile reprezintă 2.235.417,91 lei cu TVA.

"Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu (pompe de căldură de tip aer-apă); modernizarea instalaţiei de iluminat aferente clădirii; instalarea sistemelor de climatizare; lucrări de management energetic; lucrări conexe.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, termenul de finalizare fiind 30.06.2023", anunţă Primăria Galaţi.

Obiectivul de investiţii este situat în municipiul Galaţi, strada Basarabiei, nr. 25, clădirea fiind construită în anul 1960. Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt cei 501 elevi înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial, 35 de cadre didactice şi 7 cadre didactice auxiliare şi nedidactice.

"Obiectivul general al proiectului constă în creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din municipiul Galaţi, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi implicit scăderea costurilor cu energia termică prin reducerea pierderilor de căldură", se arată în comunicatul emis de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Proiectul este finanţat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro