Galaţiul investeşte în transportul public cu tramvaiul

Ana Felea
Miscellanea / 12 iulie

Galaţiul investeşte în transportul public cu tramvaiul

Primăria municipiului Galaţi continuă să investească în modernizarea călor de rulare a tramvaielor. Recent, a fost semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Depoului de tramvaie nr. 1, a Bulevardului Siderurgiştilor (tronson 2) şi a străzii Ştefan cel Mare.

"Pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, ce include şi obţinerea autorizaţiilor, oferta declarată câştigătoare, în urma licitaţiei publice, este de 2.796.000,00 lei fără TVA, fiind depusă de Asocierea Add Global Design SRL - Urban Proiect SRL. Contractul de proiectare are o durată de 8 luni, după ce Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene în acest scop", informează Primăria Galaţi.

Prin proiect se urmăreşte în principal modernizarea unor clădiri de la Depoul nr. 1 şi a căii de rulare a tramvaielor, modernizarea Bulevardului Siderurgiştilor (între Piaţa Energiei şi intrarea pe viaduct), precum şi modernizarea Străzii Ştefan cel Mare, reabilitarea reţelelor, realizarea de piste pentru biciclişti etc.

"În continuare Primăria municipiului Galaţi va depune proiectul pentru finanţarea lucrărilor propriu-zise, tot cu fonduri europene, în cadrul exerciţiului financiar următor. Investiţia finală este estimată la 20 de milioane de euro", susţin reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Amintim că în vara 2019, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea de finanţare depusă de Primăria Galaţi pentru achiziţia a 10 tramvaie noi cu fonduri europene.

"Tramvaiele vor avea o capacitate de transport de minim 100 de locuri, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, aer condiţionat, instalaţie de încălzire, sistem audio-video, GPS, instalaţie pentru sistemul de eticketing şi multe alte dotări moderne. Acestea se vor adăuga tramvaielor pe care le vom achiziţiona printr-un alt contract pe care îl avem cu S.C. Astra Vagoane Călători S.A. care prevede livrarea de minimum opt astfel de noi mijloace de transport. Modernizăm transportul public în comun!", scria pe Facebook, în iulie 2019.

Mijloacele de transport în comun au ajuns la Galaţi anul trecut, iar în noiembrie 2021, primele tramvaie au intrat pe traseu.

"Pentru prima dată în ultimii 40 de ani gălăţenii circulă cu tramvaie noi. Sunt tramvaie noi, cu toate dotările moderne, astfel încât gălăţenii să se bucure de cele mai bune condiţii de călătorie, de un transport civilizat şi prietenos mediul, după ce am reuşit anul acesta să punem în circulaţie şi primele autobuze hibrid", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro