Galaţiul va avea două centre de colectare, finanţate prin PNRR

Ana Felea
Miscellanea / 24 noiembrie

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Două centre de colectare prin aport voluntar urmează să fie amenajate în municipiul Galaţi. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Primăriei potrivit cărora proiectul a fost acceptat pentru finanţare prin PNRR.

"Primăria municipiului Galaţi informează că a fost acceptat pentru finanţare proiectul privind înfiinţarea a două centre de colectare prin aport voluntar, în cadrul PNRR. Este vorba despre un proiect în valoare de 9,1 milioane de lei ce vizează suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare şi valorificare a deşeurilor de diferite tipuri, inclusiv deşeuri voluminoase. Un astfel de centru (CAV1) va fi amenajat în partea de nord-est a municipiului Galaţi (în apropiere de Parcul Carol), al doilea (CAV2) urmând a fi amplasat în zona Cartierului Cantemir", se arată într-un comunicat emis de Primăria Galaţi.

Obiectivul proiectului vizează accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor, cu accent pe colectare separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziţiei la economia circulară.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că, recent, au fost aprobate spre finanţare prin PNRR încă şase proiecte totalizând peste 7,8 milioane de euro. Pe lista proiectelor aprobate la finanţare se află renovarea energetică a Sălii Sporturilor, precum şi reabilitarea energetică a unei şcoli şi a unei grădiniţe.

"Până la această dată, municipiul Galaţi a obţinut finanţare pentru 47 de proiecte totalizând aproximativ 75 de milioane de euro", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro