Garda de Mediu a aplicat amenzi de aproape două milioane de lei administraţiilor locale din Bucureşti

S.B.
Miscellanea / 07 aprilie

Garda de Mediu a aplicat amenzi de aproape două milioane de lei administraţiilor locale din Bucureşti

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat amenzi în valoare de aproape două milioane de lei, în perioada 2020 - 2021, administraţiilor locale din Municipiul Bucureşti, conform datelor publicate de instituţie, pe pagina de Facebook, informează Agerpres.

Astfel, în perioada menţionată, comisarii Gărzii au aplicat Primăriei Generale a Capitalei trei amenzi, însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA) şi pentru lipsa Registrului spaţiilor verzi.

În acelaşi timp, Primăria Sectorului 1 a primit patru amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA, precum şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate care are contract de prestări servicii cu această primărie a fost amendat cu 100.000 lei.

Totodată, Primăria Sectorului 2 a fost amendată cu 65.000 lei, iar operatorul de salubritate cu care administraţia locală a încheiat contract de prestări servicii a primit trei amenzi, în cuantum total de 115.000 lei, pentru depozitarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate şi pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu.

Potrivit sursei citate, Primăria Sectorului 3 a fost sancţionată cu şase amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, realizarea de construcţii fără autorizaţie de mediu, tăieri neautorizate de arbori şi nerealizarea măsurilor impuse de GNM. De asemenea, operatorul de salubritate care deserveşte Sectorul 3 a primit nouă amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru funcţionarea fără autorizaţie de mediu, predarea deşeurilor la operatori economici neautorizaţi, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizaţia de mediu şi nerealizarea măsurilor impuse de Garda de Mediu.

În intervalul analizat, Primăria Sectorului 4 a primit trei amenzi în cuantum de 65.000 lei atât pentru nerealizarea măsurilor PICA, cât şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. În plus, operatorul de salubritate care are contract încheiat cu primăria de sector a fost amendat cu 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare.

Primăria Sectorului 5 a fost amendată cu 65.000 lei, în timp ce Primăria Sectorului 6 a primit o sancţiune similară pentru faptul că nu aveau întocmit PICA, dar şi pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Gardă.

La nivelul Primăriei Sectorului 5, operatorul de salubritate care operează în acea zonă a primit trei amenzi în valoare totală de 210.000 lei pentru nerealizarea măsurilor specifice de curăţenie şi funcţionarea fără autorizaţie, pentru care a primit şi o sancţiune complementară de sistare a activităţii.

GNM precizează că, în perioada următoare, va continua acţiunile de control privind verificarea modului de realizare a măsurilor impuse administraţiilor publice locale şi operatorilor de salubritate, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro