Garda de Mediu a descoperit 33 de tone de deşeuri sosite în Portul Constanţa din Israel

G.D.
Miscellanea / 30 august

Garda de Mediu a descoperit 33 de tone de deşeuri sosite în Portul Constanţa din Israel

Garda de Mediu a descoperit 33 de tone de deşeuri sosite în Portul Constanţa din Israel, acestea fiind destinate unei firme din Buzău, notează News.ro.

Garda de Mediu Constanţa a transmis, astăzi, că a interzis importul deşeurilor încărcate în două containere, sosite în Portul Constanţa Sud.

Deşeurile au fost expediate de o firmă din Israel şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din judeţul Buzău. Cantitatea totală aflată în cele două containere este de 32.929 de kilograme, reprezentând deşeuri de polistiren presat în baloţi.

"Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanţe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului şi informaţiile încărcate de importator în aplicaţie. Autorizaţia de mediu din setul de documente nu era aceeaşi cu autorizaţia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoţeşte transferul deşeurilor - Anexa VII nu este completat conform cerinţelor Regulamentului 1013/2006", precizează Garda de Mediu.

De asemenea, din documente nu reieşea dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde era instalaţia de valorificare a acestora.

"Din aceste documente nu a reieşit în mod clar amplasamentul/adresa instalaţiei de valorificare a deşeurilor de polistiren şi dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalaţia de valorificare a acestora", a mai transmis Garda de Mediu.

Garda de Mediu a menţionat că "importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare, condiţie obligatorie prevăzută de legislaţia în vigoare.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro