GAULT&MILLAU LANSEAZĂ GHIDUL DE RESTAURANTE 2019 PENTRU ROMÂNIA:Alexandru Dumitru, Bistro Ateneu, bucătarul-şef al anului

Teona Tomoiagă
Lifestyle /

Alexandru Dumitru, Bistro Ateneu, bucătarul-şef al anului

Alte opt categorii de premii au fost acordate, dintre care unele în premieră pentru România: Marii bucătari de mâine, Femeia bucătar a anului, Bucătarii regionali ai anului, Terroir, Cofetar-patiserul anului, Echipa de servicii a anului, Trofeele POP şi Promotorii gastronomiei româneşti. 

Gault&Millau a lansat, ieri, în cadrul unei gale, ediţia 2019 a ghidului de restaurante pentru România.

275 de restaurante şi localuri POP (183 restaurante şi 92 localuri POP) au fost selectate în ediţia 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 oraşe - 154 de localuri fiind noutăţi faţă de ediţia din 2018.

În total, restaurantele din ţara noastră au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaştere în gastronomia internaţională.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, Bucureşti), care obţine scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 - 15,5 puncte şi 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte şi 3 bonete : Baracca (Cluj- Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (Bucureşti) şi the ARTIST (Bucureşti).

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediţia 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetăţeni români şi expaţi) şi 2 internaţionali.

"Investiţia în Gault&Millau este de fapt investiţia într-o platformă globală care poate exprima clar şi convingător potenţialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul şi agricultura din România. Sper ca recunoaşterea oferită de echipele noastre locale şi internaţionale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate şi asumare, cu toate riscurile şi obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust şi experienţe culinare deosebite în alte părţi ale lumii. ", declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.

Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-şef al anului | Chef of the Year:

Alexandru Dumitru - Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow

prezentat de Nespresso

Andrei Chelaru - Fragment, 15 puncte & 3 bonete Radu C.M. Ionescu - Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete Roland SUCIU - Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year

prezentat de S.E.R.V.E

Oana Irina Coantă - Bistro de l'Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year

Dobrogea: Anne Marie Rosenberg - Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă

Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia Băcăuanu - Toujours, 12 puncte & 1 bonetă

Muntenia, prezentat de Hochland: Paul Oppenkamp - the Artist 15, puncte & 3 bonete

Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland Szegedi - Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir

prezentat de Nasul Roşu

Ioan Bebeşelea - Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year

prezentat de Nazzuro Aqua

Ana Consulea - Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year

prezentat de Sezonul Franţa - România

Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies

prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea

Mesange Fromagerie

Papila

Pizza Mania

Promotorii gastronomiei româneşti | Culinary advocacy

prezentat de Budureasca

Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 - Puncte gastronomice locale

Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival Gastro Art - Proiect editorial

Gault&Millau este primul ghid internaţional gastronomic care intră pe piaţa românească.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Eu personal nu am auzit de Gault&Millau. Toata stima bucatarilor care au luat diferite premii. Insa nu trebuie sa platesti o avere ca sa mananci ceva care place ochiului si stomacului. Gasim si restaurante din provincie , cu diferite specialitati sau traditionale daca cautam pe foodlocator.menu.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS