Gazprom şi Wintershall au finalizat schimbul de active

Ioana Dogaru
Companii / 1 octombrie 2015

Grupul rus Gazprom şi compania germană Wintershall, o divizie de petrol şi gaze a grupului BASF, au anunţat joi că au finalizat acordul privind schimbul unor active, transmite Reuters.

Prin acest acord, firma germană a renunţat la operaţiunile de stocare şi tranzacţii de gaze naturale iar Gazprom şi-a majorat până la 100% participaţia pe care o va deţine la companiile europene de stocare şi trading de gaze naturale WINGAS, WIEH şi WIEE.

Grupul rus a primit şi o participaţie de 50% la compania Wintershall Noordzee B.V., cu operaţiuni în explorarea şi producţia de hidrocarburi în Marea Nordului, mai precizează sursa citată.

WIEE are legătură şi cu România întrucât companiile româneşti nu au contracte de import încheiate direct cu Gazprom, ci cu două firme intermediare: Imex Oil, o subsidiară a grupului rus Conef, şi WIEE, un joint-venture între Gazprom şi nemţii de la Wintershall.

În schimb, Wintershall a primit o participaţie de 25,01% la două perimetre de gaze naturale din Siberia Occidentală. Cele două perimetre, dezvoltate în comun de Gazprom şi Wintershall, au resurse totale de hidrocarburi de 274 miliarde metri cubi de gaze naturale şi 74 milioane tone de condensat.

Un plafon anual de producţie de cel puţin opt miliarde metri cubi de gaze naturale este aşteptat de la cele două perimetre iar producţia este programată să înceapă în 2018.

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb