Gelu Diaconu anunţă că SIIJ a clasat plângerea împotriva angajaţilor DNA care l-au anchetat abuziv

J.P.
Anticorupţie / 19 ianuarie

Gelu Diaconu anunţă că SIIJ a clasat plângerea împotriva angajaţilor DNA care l-au anchetat abuziv

Gelu Diaconu, fost şef ANAF, a anunţat printr-un mesaj pe Facebook că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a clasat plângerea sa împotriva procurorului DNA Doru Ţuluş şi a unui specialist din DNA.

Diaconu a scris: "Patru asociaţii respectabile ale magistraţilor reacţionează într-un comunicat faţă de refuzul DNA de a-şi asuma abuzurile din anii anteriori. Opinia acestor asociaţii este prilejuită de controversa publică iscata pe subiectul desfiinţării SIIJ.

Citez din acest comunicat:

«Dincolo de statisticile triumfaliste ale DNA, toate dosarele cu magistraţi soldate cu clasări ori achitări au afectat nu doar viaţa şi cariera acestora, ci au adus grave prejudicii de imagine Justiţiei, scăzând dramatic încrederea oamenilor în justiţie. Nicio analiză concretă şi obiectivă a vreunui astfel de caz în care acuzaţiile DNA s-au soldat cu eşec nu a fost adus la cunoştinţa opiniei publice de către DNA, pentru a demonstra ca instituţia îşi înţelege menirea (...). Niciunul dintre procurorii care au efectuat actele de urmărire penală (sau alţi "specialişti" din DNA, aş adaugă eu!!) în acele cazuri nu a răspuns în nici un fel pentru eşecuri (...)».

Coincidenta face că tocmai ce am primit soluţia de clasare a plângerii penale (de la controversata SIIJ) pe care eu am făcut-o împotriva "specialistului" Balaur şi a procurorului Tulus de la DNA.

Am citit atent considerentele acestei decizii împreună cu d-nii avocaţi Stan şi Mihuţ, cei care mi-au fost alături în cei cinci ani din viaţa pierduti pentru demontarea ineptiilor DNA privind presupusa mea implicare în dosarul Partida Romilor.

O data în plus am înţeles semnificaţia proverbului «corb la corb nu-şi scoate ochii»!

Păi, dacă vă plângeţi dvs., stimaţi magistraţi de abuzurile DNA, noi cetăţenii de rând credeţi că avem vreo şansă cât de mică în a ne repara în vreun fel cariera şi viaţa distruse de vreun ticălos sau habarnist rătăcit pe la DNA? Sau ca aceştia sa fie traşi la răspundere vreodată?

Cu toate acestea, impărtăşind îngrijorarea autorilor comunicatului, eu rămân optimist. Mai am căi de atac şi cred cu tărie ca voi avea şansa unui magistrat imparţial aici în România sau la CEDO."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro