Abonament gratuit

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW

I.V.
Companii /

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW

General Motors (GM) a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la circa 10 ore după ce 46.000 de membri de sindicat au oprit lucrul în cadrul primei greve la nivel naţional declanşată la cel mai mare producător auto american de după criza financiară, transmite Automotive News.

GM şi sindicatul au de negociat un număr de subiecte majore, între care şi costul asistenţei medicale. O persoană apropiată discuţiilor a declarat că cele două părţi au căzut de acord, în principiu, asupra a 2% din punctele majore ale unui contract normal.

Oferta iniţială de contract făcută de GM prevedea ca muncitorii să contribuie cu 15% la cheltuielile pentru sănătate, cu mult sub media naţională de 28%, dar cu mult peste contribuţia actuală de 3-4%.

Sindicatul a respins propunerea, iar producătorul auto a retras rapid propunerea, oferindu-se să menţină obligaţiile angajaţilor la nivelurile existente, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

În privinţa retribuţiilor, GM a propus majorarea salariilor cu 2% şi plata unor sume forfetare, a declarat Mike Warchuck, preşedintele unei organizaţii locale a UAW.

Muncitorii de la fabrici GM din întreaga ţară au organizat pichete în afara acestora, luni dimineaţa.

Greva a atras atenţia preşedintelui Donald Trump, care a sscris pe Twitter: "Începem iar cu General Motors şi United Auto Workers. Întâlniţi-vă şi ajungeţi la un acord!"

GM a anunţat într-un comunicat că oferta sa include investişii în SUA de peste 7 miliarde de dolari, salarii mai mari şi beneficii îmbunătăţite. Oferta include peste 5.400 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt noi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS