General Motors, Ford Motor şi Stellantis reintroduc obligativitatea purtării măştilor în fabricile lor din Michigan

F.D.
Miscellanea / 16 mai

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

General Motors, Ford Motor şi Stellantis, compania-mamă a Chrysler, au anunţat, ieri, că reintroduc obligativitatea ca angajaţii să poarte măşti la fabricile lor din statul Michigan, unde există un număr ridicat de cazuri de Covid-19, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Producătorii auto din Detroit au declarat la începutul lunii martie că vor permite lucrătorilor auto să nu mai poarte măşti la locurile de muncă, în zonele unde oficialii americani din domeniul sănătăţii au declarat că este sigur să facă acest lucru. În acea lună, producătorii de automobile au spus că vor adopta îndrumările revizuite ale Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), care permit lucrătorilor din companiile americane să nu poarte măşti, indiferent de statutul de vaccinare împotriva Covid-19, dacă acele unităţi nu se află în comitate cu risc ridicat.

Recomandările privind măştile de protencţie emise în februarie au trecut de la concentrarea asupra ratei de transmitere a Covid-19 la monitorizarea spitalizărilor locale, a capacităţii spitalelor şi a ratelor de infecţie.

Şase comitate din sud-estul Michigan - inclusiv Wayne, Oakland, Macomb şi Washtenaw - sunt din nou menţionate de CDC ca având niveluri ridicate de Covid-19.

CDC recomandă purtarea măştilor în interior, în locuri publice din comitatele respective.

Ford a declarat că reintroduce temporar obligativitatea purtăriimăştilor toate fabricile sale situate în zonele considerate cu risc ridicat de către CDC.

Stellantis a spus că, începând de luni, "măştile de faţă oferite de companie vor fi din nou necesare pentru angajaţii, antreprenorii şi vizitatorii din toate unităţile Stellantis" din acele comitate din Michigan. Compania a adăugat că "se aşteaptă ca cerinţa să fie în vigoare în următoarele două săptămâni".

GM a spus că "va implementa măsuri de protecţie împotriva Covid-19 la unităţile noastre din comitatele Oakland, Wayne, Livingston şi Macomb, având în vedere că CDC le-a enumerat acum ca fiind cu risc ridicat".

Sindicatul United Auto Workers a declarat duminică, că dacă "o unitate este situată în comitatele cu risc ridicat, aşa cum sunt identificate de CDC, va fi necesară purtarea măştilor şi distanţarea fizică".

GM şi Ford au ambele sediul în comitatul Wayne, sediul Stellantis din America de Nord este în comitatul Oakland, în timp ce toate trei companiile au numeroase fabrici în sud-estul Michigan.

CDC spune că 4,25% din comitatele din SUA sunt în prezent listate ca având niveluri ridicate de Covid-19.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. daca lumea-i proasta , sa poarte .

  1. Tocmai, nu ai inteles. Stai jos.

   Lumea proasta fie nu a purtat-o, fie a purtat-o sub nas.

   Cine a purtat-o competent, nu s-a infectat. 

   aia care au purtat-o "competent" au recunoscut ca au purtat-o degeaba si s-au infectat , competentule repetent .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro