Genesis Property: Aproape 61% dintre angajaţi consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncţional cu tipuri diferite de spaţii

F.D.
Miscellanea / 16 aprilie

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property

Angajaţii de astăzi nu caută doar un simplu loc de muncă, ci aspiră la un mediu de lucru care să le ofere o experienţă completă şi să le permită să îmbine activitatea profesională cu momentele recreative şi de relaxare. Potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property, din cei 1.247 de respondenţi reprezentând mai multe generaţii la nivel naţional, aproape 61% dintre angajaţi consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus cu multe facilităţi şi opţiuni pentru viaţa la birou şi timpul liber, cu spaţii diferite unde pot lucra în funcţie de nevoile lor.

Din perspectiva beneficiilor, lucrul într-un birou ideal aduce contribuţii semnificative pentru angajaţii din toate generaţiile. Aproape 60% dintre aceştia consideră că un astfel de mediu îmbunătăţeşte starea lor de bine şi sănătate, în timp ce 50% apreciază că sporeşte productivitatea şi eficienţa muncii. De asemenea, aproape jumătate din respondenţi (49%) percep lucrul într-un birou ideal ca fiind esenţial pentru realizarea unui echilibru între viaţa profesională şi timpul liber.

"Un element esenţial al biroului ideal al vremurilor actuale este comunitatea vibrantă pe care o promovează. Un campus modern ar trebui să fie un loc unde angajaţii se simt parte dintr-o comunitate unită, unde colaborarea şi schimbul de idei sunt încurajate şi unde fiecare angajat este apreciat pentru contribuţia sa unică. Prin combinarea facilităţilor moderne, a flexibilităţii operaţionale şi a unei culturi organizaţionale puternice, un astfel de campus devine un mediu propice pentru inovaţie, creativitate şi performanţă pe termen lung. Astfel, investiţia într-un birou modern şi versatil nu este doar o necesitate, ci o oportunitate pentru companii de a-şi atrage şi menţine cei mai talentaţi angajaţi şi de a-şi consolida poziţia pe piaţă într-o lume competitivă şi în continuă schimbare", subliniază Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Pe lângă oportunităţile de promovare şi creştere a salariului (55%), pachetul de beneficii extrasalariale (46,2%) şi modul de lucru hibrid (41%), peste 30% dintre respondenţii de toate vârstele consideră colaborarea cu echipa, mediul de lucru şi facilităţile drept aspecte foarte importante atunci când iau în considerare un nou job.

De altfel, aproape jumătate dintre angajaţii români care au răspuns la sondajul Genesis Property consideră că principala facilitate pe care ar trebui să o aibă biroul ideal este accesul la cele mai moderne tehnologii şi instrumente. Alţii preferă zonele destinate interacţiunii şi colaborării cu colegii (36,5%), spaţiile verzi şi extinse în imediata apropiere a biroului (30%) sau spaţiile pentru socializare la birou şi în timpul liber (29%). Un campus cu multe facilităţi este considerat ideal de către angajaţii de toate vârstele pentru că oferă o varietate de opţiuni pentru a petrece timpul liber şi a face faţă stresului cotidian. Aici, angajaţii ar avea acces la zone de relaxare, săli de sport şi restaurante care să le permită să-şi încarce bateriile şi să se simtă inspiraţi.

În termeni de beneficii pentru sustenabilitate pe care ar trebui să le aibă birourile, majoritatea respondenţilor au menţionat iluminatul interior şi exterior cu tehnologie LED pentru consum eficient (51,7%), echipamentele şi instalaţiile de încălzire şi răcire eficiente energetic (51%), importanţa panourilor fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie (47%), precum şi utilizarea senzorilor pentru monitorizarea şi reducerea consumului de utilităţi (32,5%). De asemenea, puţin peste 20% dintre respondenţi au subliniat importanţa staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb