Geoană: "Toţi aparţinem unei singure naţiuni; Să-i dăm şansa unui nou început"

T.B.
Politică / 1 decembrie 2023

Geoană: "Toţi aparţinem unei singure naţiuni; Să-i dăm şansa unui nou început"

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să vibreze, întrezărind posibilitatea realizării întregului vis, a afirmat secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care subliniază că toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să-i dăm şansa unui nou început, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Conştiinţa românilor de pretutindeni s-a încărcat cu realitatea acestui vis românesc total, iar, ceea ce până atunci nu exista nici măcar ca posibilitate, a devenit o datorie a tuturor. Şi astfel, Unirea cea Mare de la 1918 a devenit un proiect politic clar, gândit şi pregătit cu răbdare, în aşteptarea momentului favorabil, care a venit la timp, ca o vreme a culesului, pentru rodul crescut din sămânţa plantată de bonjuriştii de la 1848", a arătat Mircea Geoană într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Oficialul NATO a amintit că Revoluţia de la 1848, Primul Război al Crimeii, Primul Război Mondial, invadarea Cehoslovaciei, căderea Zidului Berlinului, 11 septembrie 2001 - fiecare dintre aceste momente a deschis pentru România ferestre de oportunitate pe care politicienii de atunci le-au putut exploata aşa cum s-au priceput ei mai bine, conform sursei citate.

Mica Unire, Marea Unire, jocul dintre cele două Blocuri, comunist şi capitalist, din anii 1970, Consensul de la Snagov, care a condus la aderarea noastră la NATO şi la UE, au fost bornele aceluiaşi instinct al oportunităţii, de care au dat dovadă elitele româneşti de fiecare dată când contextul internaţional a permis avansarea Proiectului Naţional, a adăugat Geoană, informează agerpres.

Conform agerpres, Geoană mai adaugă "Însă, niciodată de-a lungul existenţei României moderne nu am avut ca astăzi, mai mult decât o alianţă militară, o apartenenţă la structuri de integrare atât de intime cu Occidentul. Dacă, până la intrarea în NATO şi în UE, România - în diversele sale întrupări statale cu geometrie variabilă, în funcţie de raportul de forţe între Marile Puteri - era mai degrabă o bucată importantă de geografie strategică, astăzi Occidentul instituţional este aici. Puterea noastră interioară, a românilor din ţară sau din diaspora, este dată de măsura în care vom avea capacitatea ca, după peste 30 de ani de când ne-am câştigat libertatea şi la aproape 20 de ani de când am intrat în lumea euroatlantică, să reîmbrăţişăm Ideea Naţională şi să vedem cu luciditate ce ne împiedică să ne atingem întreg potenţialul. Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să-i dăm şansa unui nou început", a transmis Mircea Geoană.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Noul inceput vine dupa ce se ingroapa toata generatia de la conducerii tarii ce a prins si comunis si “revolutia”.

  s c c r e t 

  Sa ne împăcat la Vântu acasă.....

  Dupa Johannis,numai regele "Geoana",ne mai lipseste

  Un nou inceput inseamna federalizarea UE .

  1. da.

   s c c r e t 

   incercarea de federalizarea UE = destramare sigura a UE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb