Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

George Maior şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama

Mirabela Vasile
Internaţional /

Noul Ambasador al României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, şi-a prezentat ieri scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama, ocazie cu care i-a vorbit acestuia despre simpatia pe care o au românii faţă de SUA, apreciind că aceasta poate contribui substanţial la adâncirea relaţiilor de parteneriat dintre cele două ţări, transmit surse din presă.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Casa Albă, Maior a menţionat importanţa Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA pentru relaţiile dintre cele două ţări şi relevanţa sa în planul stabilităţii şi securităţii regionale.

"Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă şi de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului şi statului de drept, făcând din ţara noastră un model pentru ţările din regiune", a precizat ambasadorul George Maior, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

El i-a prezentat preşedintelui american priorităţile mandatului său: dezvoltarea cooperării în domeniul securităţii, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale, încurajarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, consolidarea securităţii energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educaţiei şi inovaţiei.

"România are un angajament ferm pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investiţiilor americane şi creşterea schimburilor comerciale", a mai spus Maior.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS