Revista BURSA Construcţiilor

George Scripcaru, fostul primar liberal al Braşovului, urmărit penal pentru şantaj

J.P.
Anticorupţie / 23 octombrie 2020

George Scripcaru, fostul primar liberal al Braşovului, urmărit penal pentru şantaj

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui George Scripcaru, fostul primar liberal al Braşovului, potrivit unui comunicat.

DNA îl acuză pe Scripcaru de şantaj.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 octombrie 2020, faţă de fiecare dintre inculpaţii:

SCRIPCARU GEORGE, primar în exerciţiu al municipiului Braşov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj;

CORNEA GEORGE MIHAI, director general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj în forma complicităţii.

Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei de transport Braşov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu Regia de transport Braşov (RATBV S.A) pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală.

În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care:

- să nu depăşească limita teritorială a municipiului Braşov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

- să nu exercite funcţia exercitarea căreia au săvârşit presupusa faptă, adică cea de primar al municipiului Braşov, respectiv pe cea de director general al RATBV S.A

De asemenea, inculpaţii au depus cauţiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei - Scripcaru George, respectiv 30.000 lei - Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaţilor la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată în comunicatul DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro