GEORGE SIMION:"PNL nu este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD"

S.B.
Politică / 26 septembrie

"PNL nu este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD"

Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce nu va intra la guvernare cu niciunul din actualele partide parlamentare şi a menţionat că vor mai apărea formaţiuni politice. El a catalogat PNL ca fiind un "frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD-ului", informează news.ro.

George Simion a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că este nevoie de un partid patriotic în Parlamentul României.

"Noi suntem unici pe piaţa publică din România, cred că era binevenită o formaţiune ca a noastră, ştiind că nu mai există un partid patriotic în Parlament de foarte mult timp. Totodată spectrul creştin-democrat conservator nu este acoperit din 2000 de când PNŢCD nu a mai reuşit să intre în Parlament....",a afirmat Simion.

El a fost contrazis de realizatorul Sebastian Zachmann, care a menţionat că PNL e mai degrabă partid conservator prin luările de poziţie ale unor parlamentari liberali.

"Din punctul ăsta de vedere, puteţi considera şi PSD un partid conservator. Mă refer la faptul cum, de exemplu, anul trecut în timpul pandemiei s-au raportat la apărarea credinţei, de exemplu, pentru că toate formaţiunile au fost de acord cu închiderea bisericilor şi au fost favorabili cu atacuri asupra libertăţii, or un partid autentic de dreapta trebuie să lupte pentru libertate individuală şi pentru ca această libertate să nu fi atacată. Or, în România, avem reflexe dictatoriale provenite din vechiul regim care s-au transferat acuma în toate partidele şi nu cred că PNL este altceva în momentul ăsta, fie o facţiune sau alta, decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD-ului", a explicat liderul AUR.

El a precizat că nu a făcut nicio alianţă cu niciun partid, în sensul unui parteneriat politic.

Întrebat dacă AUR nu îşi doreşte să ajungă la putere, George Simion a răspuns: "Ba da, şi cu siguranţă AUR va ajunge să conducă România. Sperăm la alegerile din 2024, de exemplu, printr-un scor electoral foarte bun".

Liderul AUR a mai fost întrebat cu cine ar vrea să ajungă la putere şi cu cine s-ar vedea

"O să mai apară formaţiuni. E necesar pentru sănătatea acestei ţări. (...) Cu niciunii pentru că au guvernat România, de la cei mai proaspeţi care şi-au dat măsura talentului lor de a guverna, cei de la USR. De exemplu, ce a făcut domnul Năsui la Ministerul Economiei e absolut dezastruos. Ce a făcut Vlad Voiculescu, cel puţin în comunicare publică, în comunicarea cu noi, la fel, aş cataloga ca fiind dezastruos. De la USR, cu care nu o să ne găsim niciodată într-o formulă de guvernare, până la partidele clasice ale sistemului cu care la fel nu ne găsim puncte comune pentru a guverna, pentru un proiect de ţară", a afirmat co-preşedintele AUR.

El a mai fost întrebat dacă nu ar intra la guvernare nici măcar cu PSD în 2024.

"Nu, nu intrăm cu niciunul din partidele actuale parlamentare, AUR este într-un proces de construcţie, avem un an jumate de când existăm, construim să ridicăm un partid conservator, un partid care să ţină cu românii şi cu siguranţă o să mai găsim parteneri, vedem sunt mai multe fricţiuni interne între actualele partide, poate oameni din rândul lor care împărtăşesc valorile noastre, se mai rup, o să apără cu siguranţă şi formaţiuni noi şi spre binele românilor o să putem face alte majorităţi, să dăm un sens de aer proaspăt", a explicat George Simion.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Câini plouați in afara mall-urilor! Și in case după ora 20! Ce bătaie de joc! E clar ca se vor întâmpla 2 lucruri: mall-ul, Horeca dau faliment, oamenii vor intra cu forța in mall-uri!

  1. Mai exista viata si in afara mall-ului.

   Din contra, tocmai pentru ca oamenii care detin mall-uri au relatii sus-puse, mall-urile nu vor prea da faliment. Spre deosebire de magazinele mici / locale. 

  Asta face politica in loc sa cante pe la nunti! Cine il manevreaza?

  psd a ajuns cu actuala conducere securista si strateg mai securist , dancu , la fel ca pdl , nu-i nici o deosebire , doar la gargara vor sa para altfel , ca la fapte-s la fel.

  si fratele mare e prost , uita-te la ciolacu ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro