Abonament gratuit

Germania este deschisă unei "scurte amânări tehnice" a unui Brexit "ordonat"

M.A.
Internaţional /

Heiko Maas (Sursa foto: Twitter)

Heiko Maas (Sursa foto: Twitter)

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, nu a exclus luni o "scurtă amânare tehnică" în vederea unei implementări a unui Brexit "ordonat", informează News.ro.

Premierul britanic Boris Johnson încearcă din nou, luni, să obţină un vot, în Camera Cimunelor, asupra acordului său al ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, încheiat joi la Bruxelles.

Votul urmează să aibă loc dacă preşedintele Camerei Comunelor John Bercow îl acceptă.

"Speaker"-ul urma să-şi anunţe decizia către ora 14:30 GMT (17:30, ora României) şi dacă vreun amendament care să golească de conţinut acordul ar urma să fie supus votului deputaţilor, a precizat luni un purtător de cuvânt al lui Johnson.

"Camera Comunelor, cu responsabilitatea care se impune sper eu, va lua o decizie azi (luni), iar noi vom fi în măsură să punem în aplicare un Brexit ordonat, pe baza acestei decizii", a declarat Heiko Maas.

"Dacă există probleme de ratificare în Marea Britanie, eu nu exclud să existe o scurtă amânare tehnică", a adăugat el.

"Dacă nu există o majoritate în Camera inferioară (a Parlamentului) britanic, ar trebui, în UE, să ne uităm dacă o amânare este necesară - şi abia atunci să se ia o decizie cu privire la acest subiect. Eu nu cred că a rfi pertinent sau potrivit să se speculeze cu privire la acest lucru acum", a adăugat Maas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie