GERMANIA: Exporturile au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni

I.I.
Internaţional /

 Exporturile au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni

Exporturile Germaniei au înregistrat în februarie cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, cel mai recent indiciu că ţara este afectată de tensiunile comerciale globale şi de incertitudinile legate de Brexit, transmit Deutsche Welle şi Reuters.

Astfel, exporturile au scăzut cu 1,3% în februarie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce importurile au înregistrat un recul de 1,6%, a anunţat luni Oficiul Federal de Statistică (Destatis). Economiştii se aşteptau la un declin de 0,5% al exporturilor şi de 0,7% al importurilor.

În ritm anual, valoarea exporturilor Germaniei a fost cu 3,9% mai ridicată decât în februarie 2018, totalizând 108,8 miliarde de euro (122,3 miliarde de dolari). Importurile au urcat cu 5,1% faţă de februarie 2018, la 90,9 miliarde de euro, astfel încât excedentul comercial s-a situat la 17,9 miliarde de euro.

Economiştii susţin că tensiunile comerciale globale, incertitudinile legate de Brexit şi cererea mai slabă pentru produse industriale afectează economiile din întreaga lume.

"Pur şi simplu se pare că sunt prea multe crize în comerţul global pentru ca sectorul exporturilor din Germania să le sfideze pe toate", a comentat economistul Carsten Brzeski de la ING.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS