Germania pariază pe SPA-urile şi centrele de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

Comunicate de presă / 9 decembrie 2021

Germania pariază pe SPA-urile şi centrele de relaxare pentru sărbătorile de iarnă

În ciuda pandemiei, Germania a anunţat că iarna aceasta, SPA-urile şi centrele de relaxare şi tratament din întreaga ţară vor fi deschise, aşteptând, în continuare, turişti din toate colţurile lumii şi respectând toate măsurile de prevenţie şi distanţare impuse de pandemie. Germania are peste 900 de centre de relaxare şi spa-uri, fiind unul dintre motivele principale de călătorie pentru turişti din lumea întreagă şi inclusiv pentru români, conform unui comunicat remis redacţiei.

Germania, denumită şi ţara SPA-urilor, are peste 350 de oraşe balneare, care oferă resorturi cu facilităţi şi tratamente corporale, de relaxare ori medicinale, situate în inima munţilor, lângă lacuri, ori chiar pe pajişti întinse sau în apropiere de oraşele mari.

Baden-Baden, oraşul perlă al Germaniei recunoscut pentru proprietăţile sale termale încă din Antichitate.

Tot mai mulţi turişti aleg să meargă, de ani de zile, în Baden-Baden, considerat a fi unul dintre punctele cheie pentru turismul balnear din Germania. Situat la poalele Munţilor Pădurea Neagră, în apropiere de graniţa cu Franţa, Baden-Baden este un oraş cu tradiţie pentru băile termale şi un punct de referinţă când vine vorba despre tratamente SPA. Chiar şi romanii au sesizat existenţa apelor cu proprietăţi vindecătoare din această regiune, fapt pentru care au construit aici mai multe băi, ale căror ruine pot fi vizitate şi astăzi.

Monarhi, scriitori, nobili şi muzicieni ai Europei secolului al XVIII-lea alegeau această regiune a Germaniei pentru relxare, Baden-Baden devenind cel mai popular oraş balnear la vremea aceea.   

În prezent, Baden-Baden dispune de 23 de izvoare naturale cu radon, unul dintre cele mai rare şi scumpe gaze din lume.

Beneficiile remediilor naturale, cunoscute în întreaga lume

Germania este recunoscută pentru remediile sale naturale, ale căror caracteristici de vindecare sunt recomandate în diverse scheme de tratament, atât pentru corp, cât şi pentru minte. Aşadar, iarna aceasta îţi poţi oferi un răsfăţ complet, nu foarte departe de ţara noastră.

Fie că vorbim despre tratamente împotriva unor afecţiuni fizice, ori despre detoxifiere şi relaxare totală, se pare că în natură se găseşte câte o soluţie pentru fiecare. Băile de nămol, de exemplu, sunt cunoscute pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, iar terapia  Heilstollen cu aer purificat pentru a vindeca reacţiile alergice şi tulburările respiratoii. La portofoliul caracteristicilor naturale benefice ale Germaniei se numără şi climatul său determinat de Marea Nordoului, care vindecă sistemul imunitar, plămânii şi problemele respiratorii.

De la spa-uri medicale şi programe de tratament naturist, până la sejururi de wellness, Germania oferă o varietate de activităţi potrivite mai multor gusturi şi buzunare, astfel încât toţi turiştii să se bucure de experienţe şi servicii premium, indiferent de scopul vizitei.

România se află pe lista zonelor de risc ridicat a Germaniei - condiţii de călătorie şi acces pentru un sejur la SPA la final de an

Conform Ministerului de Externe, din luna octombrie România se află pe lista ţărilor cu zone de risc. Românii care vor să-şi petreacă sărbătorile la SPA în Germania, au obligativitatea de a înregistra online toate datele solicitate şi încărcarea documentelor necesare călătoriilor în contextul COVID, ori completarea unui formular online, acestea fiind, apoi, prezentate autorităţilor vamale ori companiei de transport aerian.

Pentru a nu intra în carantină, românii care călătoresc în Germania trebuie să prezinte acte care să dovedească trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva virsului Sars - COV 2, pe lângă testul PCR sau antigen necesar intrării în ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro