Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Germania va raporta şi în 2019 cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global

Ziarul BURSA #Internaţional /

Germania a înregistrat şi în 2019 cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global, în pofida escaladării tensiunilor comerciale, potrivit estimărilor Institutului de cercetare economică Ifo.

Această previziune va relua criticile la adresa politicilor fiscale ale Guvernului de la Berlin, transmite Reuters.

Estimarea Ifo, văzută de Reuters înainte de a fi publicată, va indica pentru Germania un excedent de cont curent de 293 miliarde de dolari în 2019. Ar fi al patrulea an consecutiv în care Germania înregistrează cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global. Conform calculelor Ifo, excedentul Japoniei este previzionat la 194 miliarde de dolari.

Economistul Ifo Christian Grimme a precizat că excedentul de cont curent al Germaniei a crescut anul trecut cu aproape 16 miliarde de euro, la aproximativ 7,6% din PIB.

Domnia sa a declarat: "Exporturile mai solide spre SUA, în urma deprecierii semnificative a euro, şi majorarea exporturilor în Marea Britanie, unde cererea s-a redresat într-o oarecare măsură, arată că nivelul total al exporturilor germane a înregistrat o creştere robustă în semestrul doi din 2019. În contrast, importurile au încetinit în vara anului trecut - scăderea activităţii economice în Germania reducând semnificativ importurile de bunuri intermediare".

Comisia Europeană consideră că un excedent de cont curent de 6% este sustenabil pe termen lung când este măsurat în funcţie de mărimea economiei ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS