Germania vrea că locul vacant din boardul BCE să fie ocupat de o femeie

I.M.
Internaţional /

Germania vrea că locul vacant din boardul BCE să fie ocupat de o femeie

Ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a anunţat că ţara sa va propune o femeie pentru postul devenit vacant în boardul Băncii Centrale Europene odată cu demisia reprezentantului Germaniei, Sabine Lautenschlaeger, informează Agerpres.

La finalul lunii septembrie, Sabine Lautenschlaeger, singura femeie din boardul executiv al BCE, a provocat o surpriză când şi-a anunţat demisia din funcţie, cu doi ani înainte de expirarea mandatului său, pe fondul criticilor faţă de ultimele măsuri de stimulare monetară adoptate de BCE.

"În societatea în care trăim trebuie să ne uităm întotdeauna la modul în care sunt alcătuite consiliile directoare. Cluburile compuse în exclusivitate din bărbaţi nu sunt o idee bună", a declarat Olaf Scholz pentru postul german de televiziune NTV.

Scholz a refuzat să facă comentarii cu privire la posibilii candidaţi pentru postul vacant dar a subliniat că problema găsirii succesorului Sabinei Lautenschlaeger va fi rezolvată "foarte rapid" după ce procesul va fi lansat.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor fi invitaţi să facă nominalizări la reuniunea lor lunară care are loc miercuri. Ulterior, la reuniunea din luna noiembrie, miniştrii de Finanţe din zona euro vor selecta un candidat preferat, care va fi audiat de Parlamentul European şi desemnat în mod oficial de liderii europeni la summitul lor din luna decembrie.

Deşi Germania nu are rezervat în mod automat un loc în boardul BCE, în mod obişnuit, cele trei mari state din zona euro, Germania, Franţa şi Italia, desemnează fiecare câte un reprezentant în consiliul director al BCE.

Consiliul director al BCE este compus din şase membri, dintre care unul este preşedintele BCE, iar printre atribuţiile sale se numără pregătirea reuniunilor Consiliului guvernatorilor BCE, la care alături de guvernatori celor 19 bănci centrale din zona euro participă şi cei şase membri ai Consiliului director.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Se observa o presiune asa pentru promovarea femeilor in tot felul de functii in UE. Poate ca ele sunt mai serioase nu iau spaga?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS