Germanii de la Preh deschid un centru de dezvoltare la Iaşi

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 14 martie 2017

Furnizorul pentru industria constructoare de autovehicule Preh îşi extinde activităţile în România, urmând să deschidă la Iaşi un centru de dezvoltare pentru componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor. Începând din anul 2009, grupul de firme (care are în prezent 7.000 de angajaţi la nivel mondial) produce şi dezvoltă în Braşov comutatoare pentru volane multifuncţionale, precum şi sisteme de control a climatizării pentru renumiţi producători de autovehicule. Noua locaţie de dezvoltare a produselor din Iaşi va începe să funcţioneze din aprilie 2017. În momentul de faţă s-a renovat şi se adaptează la cerinţele noului chiriaş un etaj de cca. 600 de metri pătraţi în clădirea de birouri situată pe Şoseaua Naţională nr. 31.

Preh produce la Braşov de 8 ani, cu peste 1.000 de angajaţi, componente auto de înaltă clasă. Este cea mai mare fabrică a Grupului Preh din afara Germaniei. Aici sunt fabricate, printre altele, sistemele inovatoare de comutare "Touch Control Button" pentru volanul Clasei E de la Mercedes-Benz. De asemenea, compania şi-a câştigat renumele ca furnizor pentru BMW cu iDrive Controller, dar şi ca producător de unităţi de comandă pentru managementul bateriilor în autovehiculele electrice de viitor BMW i3 şi i8. Printre clienţii firmei Preh se numără mulţi alţi producători de autovehicule, precum VW, Audi şi Porsche.

În Braşov în departamentul de dezvoltare Preh, lucrează aproximativ 50 de angajaţi, iar o nouă extindere este deja planificată. În noul birou de la Iaşi numărul inginerilor de dezvoltare va creşte în paralel cu locaţia din Braşov până la aproximativ 60 de persoane. Aici vor lucra în viitor 40 de ingineri în departamentul de dezvoltare software şi zece în domeniul testării de software. Alţi zece specialişti vor asigura dezvoltarea de produse hardware.

Jochen Ehrenberg directorul Departamentului pentru Dezvoltarea Produselor şi Producţiei în grupul Preh (CTO) susţine: "În paralel cu extinderea Centrului nostru de Dezvoltare din Germania, ne-am decis pentru Iaşi, ca locaţie nouă pentru dezvoltări inovative în România. În acest oraş universitar avem posibilitatea să găsim specialişti foarte bine calificaţi în domenii de activitate complexe si exigente. Ne bucurăm de o colaborare strânsă cu Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» şi cu Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Intenţionăm ca din locaţia de la Iaşi să contribuim la dezvoltarea viitorului automobilului".

Ca furnizor global pentru industria constructoare de autovehicule şi specialist în domeniul automatizărilor, Grupul Preh are în jur de 7.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri care depăşeşte un miliard de euro. Preh a fost fondată în anul 1919 în Bad Neustadt a. d. Saale şi face parte din Grupul Joyson începând cu anul 2011. Printre competenţele de dezvoltare şi producţie ale Grupului Preh se numără în special sistemele HMI (Human-Machine Interface) pentru autoturisme şi vehicule utilitare, soluţiile pentru infotainment şi conectivitate, unităţile de control a mobilităţii electrice, precum şi linii specializate de montaj şi automatizare.

În cadrul Grupului de companii Joyson, Ningbo (China), fondat în anul 2004 de către Jeff Wang, Preh reprezintă Divizia de Electronice şi Automatizări (Electronics & Automation Division). Joyson se numără actualmente printre cei mai mari 100 de furnizori pentru industria constructoare de autovehicule, pe plan mondial.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro