GFR NEAGĂ AFIRMAŢIILE APĂRUTE ÎN PRESĂ:"Licitaţia pentru transportul cărbunelui de la CE Oltenia încă nu are câştigător"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 14 ianuarie 2015

"Licitaţia pentru transportul cărbunelui de la CE Oltenia încă nu are câştigător"

Încă nu a fost declarat un câştigător în cadrul licitaţiei de transport cărbune de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), susţin reprezentanţii Grup Feroviar Român (GFR), care infirmă, astfel, afirmaţiile făcute în unele organe de presă.

Comunicatul GFR mai precizează: "O minimă analiză de bună-credinţă arată că ponderea transportului CEO pentru CFR Marfă este de aproximativ 7,7% din venituri, raportând valoarea anuală a acestui contract, de 85,3 milioane de lei, (oferta totală depusă de CFR Marfă a fost în cuantum de 256 milioane de lei, pe o perioadă de trei ani), la veniturile de 1.110 milioane de lei, potrivit Bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat, publicat în Monitorul Oficial.

Credem că orice analiză referitoare la situaţia transportului feroviar trebuie să ia în considerare elemente obiective, care să cuprindă toţi factorii şi indicatorii, nu doar elemente trunchiate, care, în urma manipulării, pot să conducă la concluzii eronate. Analizând doar volumul transportat, în cadrul unui singur contract, fără a ţine cont de distanţa parcursă, de valoarea anuală a contractului sau fără a ţine cont de alţi indicatori economici, este de natură să denatureze realitatea spre o percepţie total falsă".

GFR, parte a Grampet, care aparţine omului de afaceri Gruia Stoica, concurează cu CFR Marfă în cursa pentru obţinerea unui contract de transport cărbune.

Licitaţia, organizată de CEO, a fost programată pentru luna ianuarie 2014, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei companii.

Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 milioane euro), iar acordul urma să intre în vigoare în 1 aprilie 2014.

Licitaţia a fost amânată, după ce Gruia Stoica a fost reţinut de DNA, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Potrivit procurorilor, Gruia Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro ca să afle preţul cerut de CFR Marfă la procedura pentru transportul cărbunelui.

După reţinerea omului de afaceri, CEO a anunţat că va prelungi contractul existent cu CFR Marfă. Gruia Stoica este în arest la domiciliu din luna mai 2014, când instanţa supremă i-a înlocuit măsura arestului preventiv.

La finalul lunii august, Curtea de Apel Craiova a respins, ca nefondată, solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei pentru transportul cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), decizia Instanţei fiind definitivă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro