ICT

GHEORGHIŢĂ:"România are cele mai multe modalităţi, la nivel european, prin care o persoană se poate vaccina"

A.P.
Miscellanea / 04 mai

"România are cele mai multe modalităţi, la nivel european, prin care o persoană se poate vaccina"

Medicul Valeriu Gheorghiţă, care coordonează campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, afirmă că România are cele mai multe modalităţi în care o persoană se poate vaccina, dar atingerea ţintelor de vaccinare nu este o chestiune fixă, de matematică, ci ţine de dorinţa oamenilor de a se vaccina. "Nu trebuie să ne fixăm nişte borne rigide", airmă Gherghiţă, întrebat dacă vom ajunge în septembrie la zece milioane de persoane vaccinate, scrie news.ro.

Întrebat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, dacă preconizează că România va atinge tintele de vaccinare pe care şi le-a propus, Valeriu Gheorghiţă a afirmat: "Eu sper... dar campania de vaccinare nu este, dacă vreţi, o problemă de matematică, pentru că mai avem câteva necunoscute care ţin de adresabilitatea şi de dorinţa persoanelor de a se vaccina. Cred că este esenţial ca din punct de vedere organizatoric să creăm cât mai multe modalităţi prin care o persoană poate să ajungă să se vaccineze şi vedem organizarea centrelor de tip drive thru, organizarea evenimentelor de tip maraton de vaccinare, completarea modalităţilor de programare prin prezentare directă la un centru de vaccinare, vaccinarea prin medicul de familie, vaccinarea prin intermediul operatorilor economici şi, suplimentar, vaccinarea în spitale".

Gheorghiţă afirmă că "sunt cele mai multe modalităţi, pot să vă spun, de la nivel european, în care o persoană poate să-şi aleagă şi tipul de vaccin şi unde să se vaccineze şi când vrea să se vaccineze".

"În momentul de faţă, sunt şi vor fi create în perioada următoare toate modalităţile prin care o persoană, dacă vrea să se vaccineze, să facă acest lucru. Vă mai spuneam că obiectivul nostru este să creăm un sistem încât dacă astăzi, cineva vrea să se vaccineze, să poată să facă acest lucru până seara. (...) Vom merge mai departe. Nu trebuie să ne fixăm nişte borne rigide, sunt estimări şi ori de câte ori am vorbit de date, de cifre, trebuie să înţelegem că sunt estimări. Sunt estimări bazate pe intenţia estimată de vaccinare, bazate pe capacitatea de vaccinare, bazate pe adresabilitatea oamenilor la vaccinare. Deci nu putem să vorbim de date exacte în medicină, vorbim de estimări şi de evaluări periodice din punct de vedere al ritmului de vaccinare", a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat şi ce reprezintă pragul de 10 milioane de persoane imunizate prin vaccin la nivel naţional.

"Această ţintă nu a fost stabilită doar ca un ordin numeric, o cifră din punct de vedere matematic , ci reprezintă un număr care se potriveşte cu rata de acoperite vaccinală, cu acea imunitate de grup, acea imunitate colectivă de circa 60-70%. Însă dacă din punct de vedere epidemiologic lucrurile vor avea o evoluţie favorabilă, nu trebuie să ne blocăm în această cifră de 10 milioane de persoane vaccinate", a adăugat medicul.

Gheorghiţă a mai afirmat să "este dificil de stabilit o bornă, un prag de vaccinare" de la care să se poată considera că este sigur să se renunţe la masca de protecţie sanitară.

Conform acestuia, autorităţile nu deţin în acest moment date privind numărul real al persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Nu contează câte modalități de vaccinare sunt dacă nu SE DOREȘTE VACCINAREA COVID19! Asta pentru ca acest vaccin E DOAR BUSINESS!

  10 mil vaccinati in RO va fi in toamna lui 2022!

  1. Adică se vor vaccina aceeași 5 milioane încă odată!????

  La masca nu se va renunța doar va deveni opțională in 2023!

  Iar acest Gheorghiță vorbește ca un automat! 

  Din păcate politicienii nu văd copacii din cauza pădurii!

  Fără avertismente serioase despre efecte adverse, fără teste de condiții medicale pre-existente, fără monitorizarea efectelor post vaccinale etc.

  Peste tot în lume, vaccinarea a ajuns un scop în sine, care justifică tot efortul coordonat de montare a "plandemiei".  

  1. Efectele adverse sunt absolut contorizate si publice . Ele sunt minore. Chiar si mult publicatele efecte presupuse de la Astra Zeneca sau J&J nu depasesc media pe care o are populatia nevaccinata . Doar ca incet incet , vaccinarea ba fi cerinta obligatorie pentru a fi admis in comunitate. Vezi deja in SUA peste 100 de facultati nu admit la cursuri studentii sau professor ii nevaccinati

   Minti Alex. Sunt pline forumurile de plangerile vaccinatilor care au efecte adverse si suna pentru ca la telefon sa li se raspunda ca "nu este necesar sa se raporteze"

   Minti. 

   Dr. Adam Brady, infectious disease specialist and chair of the Samaritan Coronavirus Task Force, are o statistica reala a efectelor adverse. Pe situl romanesc de raportare se spune ca 0.26% sufera efecte adverse generale. Insa nu este adevarat. 

   Pfizer genereaza 16% febra, 35% frisoane, 51% dureri de cap si oboseala. Iar in cateva procente chiar oboseala accentuata care duce la imposibilitatea efectuarii muncii. 

   Prin comparatie vaccinul Sinovac facut din virusuri inactivate are doar 15 reactii adverse la 92000 de injectii.

   Are putine reactii adverse pentru ca E APA DE PLOAIE, nu genereaza raspuns IMUN!!!

   Uita-te la Sechelles, marea majoritate a populatiei vaccinata, 60% cu Sinovac si restul cu Asstra - tocmai au anuntat ca reintroduc restrictiile :P 

   Sinopharm, pardon... Nu vreau sa dezinformez. Dar este aceeasi tehnologie chinezeasca proasta ca si la Sinovac - virus inactivat...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro