Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

GIOVANNI TRIA:Compania aeriană Alitalia nu va fi naţionalizată

P.E.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a exclus astăzi varianta naţionalizării companiei aeriene Alitalia, care este plasată sub administrare specială începând din 2017, adăugând că Guvernul de la Roma vrea să găsească o soluţie de piaţă pentru ca operatorul aerian să îşi poată continua activităţile, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, vice-premierul italian, Luigi Di Maio, le-a spus sindicatelor că Trezoreria şi compania publică de căi ferate Ferrovie dello Stato (FS) ar putea prelua împreună o participaţie de peste 50% din acţiunile Alitalia.

"Nu există niciun plan referitor la renaţionalizarea Alitalia. Nu poate exista decât o soluţie de piaţă", a declarat Giovanni Tria în camera inferioară a Parlamentului italian. Giovanni Tria a adăugat însă că statul ar putea prelua o participaţie la Alitalia, cu condiţia ca operatorul feroviar Ferrovie dello Stato (FS) să vină în prealabil cu o soluţie de piaţă.

Autorităţile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aerian italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă. Săptămâna trecută, operatorul feroviar Ferrovie dello Stato (FS) a anunţat că a demarat negocieri cu companiile aeriene Delta Air Lines şi easyJet pentru a pune la punct un plan de salvare a Alitalia, plan care ar urma să fie prezentat până la finele lunii martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie