Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

GIOVANNI TRIA:Compania aeriană Alitalia nu va fi naţionalizată

P.E.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a exclus astăzi varianta naţionalizării companiei aeriene Alitalia, care este plasată sub administrare specială începând din 2017, adăugând că Guvernul de la Roma vrea să găsească o soluţie de piaţă pentru ca operatorul aerian să îşi poată continua activităţile, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, vice-premierul italian, Luigi Di Maio, le-a spus sindicatelor că Trezoreria şi compania publică de căi ferate Ferrovie dello Stato (FS) ar putea prelua împreună o participaţie de peste 50% din acţiunile Alitalia.

"Nu există niciun plan referitor la renaţionalizarea Alitalia. Nu poate exista decât o soluţie de piaţă", a declarat Giovanni Tria în camera inferioară a Parlamentului italian. Giovanni Tria a adăugat însă că statul ar putea prelua o participaţie la Alitalia, cu condiţia ca operatorul feroviar Ferrovie dello Stato (FS) să vină în prealabil cu o soluţie de piaţă.

Autorităţile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aerian italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă. Săptămâna trecută, operatorul feroviar Ferrovie dello Stato (FS) a anunţat că a demarat negocieri cu companiile aeriene Delta Air Lines şi easyJet pentru a pune la punct un plan de salvare a Alitalia, plan care ar urma să fie prezentat până la finele lunii martie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS