GIOVANNI VILLABRUNA:"România este şi va fi în continuare o atracţie pentru firmele italiene"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2018

Giovanni Villabruna, preşedintele Confindustria Romania.

Giovanni Villabruna, preşedintele Confindustria Romania.

România este şi va fi în continuare o atracţie pentru firmele italiene dacă reglementările în domeniul de afaceri sunt stabile şi cred că societăţile italiene care şi-ar dori să investească în România sunt mai mult sau mai puţin deja aici, ne-a declarat Giovanni Villabruna, preşedintele Confindustria Romania.

Domnia sa ne-a declarat: "Romania are un potenţial în toate sectoarele, dar în mod special în agricultură, IT, automotive, transport şi energie, sectoarele unde expertiza şi competenţa italiană sunt apreciate în întreaga lume".

În ultima perioadă o problemă majoră a companiilor italiene şi în general a investitorilor este lipsa forţei de muncă, a subliniat reprezentantul Confindustria Romania.

Giovanni Villabruna a explicat: "Din nefericire este un subiect care poate deveni o mare problemă într-o perioadă scurtă de timp pentru că oamenii plea­că, nu rămân în ţară, iar legislaţia, autorităţile, ar trebui să identifice şi să aplice nişte soluţii, astfel încât să se creeze un pachet de reforme care să includă un plan de creştere a salariilor, împreună cu acţiuni specifice şi măsuri de reducere a impozitelor, menite să îmbunătăţească mediul de lucru".

Astfel de măsuri ar ajuta companiile să nu aibă costuri mărite pentru atragerea forţei de muncă, susţine oficialul Confindustria adăugând: "consider că reprezintă principalul punct care trebuie rezolvat cât mai repede".

Preşedintele Confindustria România ne-a mai spus: "Noi, Confindustria Romania, împreună cu Sistema Italia, am oferit câteva soluţii autorităţilor în timpul unor întâlniri de lucru pentru a contracara lipsa forţei de muncă şi pentru a îmbunătăţi mediul de lucru. Mai multă securitate în domeniul sănătăţii, utilizarea mai intensă a tehnologiilor inovatoare pentru a crea noi profesionişti, stimulente fiscale, toate acţiuni care, reunite într-un singur proiect, pot fi reţeta câştigătoare pentru creşterea productivităţii, prin urmare competitivitate pe piaţa mondială".

Giovanni Villabruna a mai precizat că lipsa forţei de muncă este o problemă care deja a pierdut în ultimii ani 4 milioane de români care acum lucrează în afară.

"Cred, aşa cum ziceam, că este nevoie de un pachet special pentru a încerca să-i readuci în ţară. Acest lucru ţine de atractivitatea pachetelor care vor fi puse pe masă oamenilor", a subliniat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro