Goldman Sachs: Germania se confruntă cu o serie de turbulenţe globale

F.D.
Internaţional / 20 septembrie

Goldman Sachs: Germania se confruntă cu o serie de turbulenţe globale

Germania se află la o încrucişare de probleme globale, în timp ce se confruntă cu o contracţie economică, spune Peter Oppenheimer, analist şef pentru acţiuni globale şi şef al cercetării macroeconomice EMEA la Goldman Sachs, relatează News.ro.

"Dificultăţile cu care se confruntă economia în acest moment sunt determinate de mai mulţi factori. Nu este... o recesiune profundă, dar a fost evident mai afectată de turbulenţe", a declarat Oppenheimer marţi, pentru CNBC, cu provocări în sectorul de producţie, un impuls dezamăgitor din partea redeschiderii Chinei şi costuri mai mari ale energiei, care contribuie la recesiunea din cea mai mare economie a Europei.

Comentariile reflectă cea mai recentă proiecţie a Bundesbank, care a estimat luni că economia germană este probabil să se contracte în acest trimestru din cauza încetinirii consumului privat şi a poticnirii industriei.

Germania a intrat oficial într-o recesiune tehnică în primul trimestru al anului, deoarece creşterea PIB-ului a fost revizuită de la zero la -0,3%.

Prognozele sumbre pentru economia germană au provocat discuţii dacă ţara este din nou " bolnavul Europei", o expresie care a fost folosită pentru prima dată pentru a descrie Germania în 1998, când ţara a traversat provocările costisitoare ale unei economii post-reunificare.

Dar există aspecte pozitive de găsit în economia germană, a declarat Oppenheimer pentru CNBC.

"Piaţa de acţiuni a rezistat destul de bine şi cred că există câteva puncte luminoase în ceea ce priveşte activitatea în economie", a spus el, subliniind "oportunităţile" în companiile mici şi mijlocii din Germania, cunoscute sub numele de Mittelstand.

Indicele DAX al Germaniei va vedea randamente "mari şi stagnante" în viitor, a prezis Goldman Sachs, în conformitate cu restul Europei.

"Pe termen scurt, am putea observa o revenire a DAX, împreună cu o gamă mai largă de active legate de China", a spus banca într-o notă de cercetare, adăugând că există riscul ca relaţiile comerciale cu China să nu ofere un impuls economic conform aşteptărilor.

Potrivit notei de cercetare, "în viitor, orice creştere a tensiunilor geopolitice sau reducerea comerţului mondial ar împiedica redresarea Germaniei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fara energie si materii prime rusesti economia Germaniei e pe faras

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb