Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Google îşi propune să utilizeze doar energie fără emisii de carbon până în 2030

G.U.
Companii /

Google îşi propune să utilizeze doar energie fără emisii de carbon până în 2030

Google, deţinut de compania Alphabet, îşi propune să îşi alimenteze centrele de date şi birourile folosind exclusiv energie electrică fără emisii de carbon până în 2030, a declarat pentru Reuters directorul său executiv, pornind de la obiectivul anterior, de a folosi exclusiv energie din surse 100% regenerabile, conform Agerpres.

''Obiectivul extins'', aşa cum l-a descris CEO-ul Sundar Pichai, va forţa Google să depăşească normele din industria tehnologică de compensare a emisiilor de carbon generate de consumul de energie electrică şi implică eforturi tehnologice şi politice.

''Problema este atât de imensă, încât mulţi dintre noi trebuie să deschidă calea şi să prezinte soluţii'', a declarat Pichai. ''Suntem un jucător mic, însă putem oferi un exemplu'', a adăugat el.

Incendiile de vegetaţie sălbatice care mistuie luna aceasta o suprafaţă record în vestul Statelor Unite au crescut nivelul de conştientizare al publicului cu privire la schimbările climatice, a precizat Pichai, iar Google doreşte să atragă şi mai mult atenţia prin noul său obiectiv, precum şi caracteristici de produs.

Sursele de energie regenerabile, precum cele eoliene, solare şi altele, au reprezentat anul trecut 61% din consumul global de energie electrică pe oră al Google. Proporţia variază în funcţie de clădire, sursele fără emisii de carbon îndeplinind 96% din necesarul de energie pe oră al centrului de date al Google din Oklahoma, care se bazează pe energia eoliană, comparativ cu 3% în cazul operaţiunilor din Singapore, dependente de gaz.

Însă, Google, care consumă puţin mai multă energie pe an la nivel mondial decât locuitorii şi sediile comerciale din Delaware, a deveni mai optimist, estimând că poate reduce diferenţa cu ajutorul bateriilor pentru depozitarea energiei solare peste noapte, a surselor emergente precum rezervoarele geotermale, dar şi printr-o gestionare îmbunătăţită a necesităţilor energetice.

''Planificarea pentru a fi 24 de ore din 24 şi 7 zile pe săptămână fără emisii de carbon în centrele noastre de date şi campusuri din întreaga lume este o provocare logistică enormă, motiv pentru care am lucrat din greu anul trecut la modelarea modului în care putem face asta'', a spus Pichai. ''Şi ne simţim încrezători că putem realiza acest lucru până în 2030'', a adăugat el.

Pichai a refuzat să dezvăluie costul probabil al realizării acestui obiectiv.

Mari rivali ai Google, inclusiv Microsoft şi Amazon, au în vedere eliminarea unei cantităţi mai mari de carbon din atmosferă decât vor emite în deceniile următoare, însă niciunul dintre aceştia nu şi-a stabilit public un obiectiv de a stopa utilizarea energiei pe bază de carbon, notează Reuters.

Însă, companiile împărtăşesc un obiectiv comun de catalizare a întreprinderilor şi guvernelor să reducă poluarea climatică înainte până în anul 2030, când oamenii de ştiinţă avertizează că încălzirea globală ar putea deveni catastrofală dacă nu va fi controlată.

Google este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2007, ceea ce înseamnă că a plantat copaci, a achiziţionat credite de carbon şi a finanţat proiecte pentru producerea energiei eoliene în zone în care aceasta este abundentă pentru a-şi compensa utilizarea cărbunelui şi gazelor naturale în alte regiuni. Potrivit estimărilor companiei, 1 milion de tone de emisii între 2006 şi lansarea sa din 1998, au fost compensate.

Noile obiective ale companiei includ aducerea a 5 gigawaţi de energie regenerabilă în apropierea unor furnizori, finanţarea plantării copacilor dincolo de nevoile sale de compensare şi schimbul de date sau crearea de parteneriate cu cinci sute de guverne din întreaga lume în vederea reducerii cu 1 gigatonă a emisiilor de carbon anual până în 2030.

Obiectivul Google pentru electricitate fără emisii de carbon satisface o solicitare din partea a 2.000 de angajaţi ai societăţii care au formulat în noiembrie anul trecut o petiţie către companie pentru ca aceasta să nu mai vândă spaţiu de stocare a datelor şi alte instrumente de cloud companiile petroliere şi sau să finanţeze grupuri ori politicieni care neagă existenţa schimbărilor climatice.

Luni, mai mulţi angajaţi care au semnat petiţia au atras atenţia că Google riscă să-şi submineze noile obiective în cazul în care continuă să sprijine clienţi şi politicieni care agravează încălzirea globală. ''Anunţul de astăzi (luni, n.a.) este un pas în direcţia corectă, dar urgenţa situaţiei necesită mai mult'', au transmis angajaţii într-un comunicat.

Pichai a declarat că Google va continua să ''sprijine pe toată lumea'' cu serviciile sale de stocare în cloud şi că va ajuta companiile de exploatare a zăcămintelor de gaze şi petrol să facă tranziţia către alte surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie