Grecia a plătit o parte din creditul primit de la FMI

I.L.
Internaţional /

Grecia a plătit o parte din creditul primit de la FMI

Grecia a achitat anticipat 2,7 de milioane de euro din împrumutul luat de la Fondul Monetar Internaţional. Plata permite Atenei să scadă costurile cu serviciul datoriei, deoarece împrumuturile de la FMI au o dobândă mai ridicată decât cea plătită în prezent de Grecia pe pieţele de obligaţiuni, relatează Agerpres.

În luna octombrie a acestui an Mecanismul European de Stabilitate a fost de acord să permită Greciei să restituie, înainte de scadenţă, o parte din suma împrumutată de la Fondul Monetar Internaţional.

Împrumuturile luate de Grecia de la FMI se ridică la aproximativ nouă miliarde de euro.

Klaus Regling, preşedintele Mecanismului de Stabilitate a afirmat: "Restituirea înainte de scadenţă a unei părţi din creditul FMI este benefică atât pentru Grecia, cât şi pentru Mecanismul European de Stabilitate", conform sursei menţionate.

În timpul crizei datoriilor din perioada 2010-2015, Grecia s-a aflat în imposibilitatea de a accesa împrumuturi de pe pieţele de obligaţiuni şi a fost nevoită să apeleze la credite masive de la FMI şi de la guvernele din zona euro. Anul trecut, Grecia a finalizat al treilea pachet de asistenţă financiară şi de atunci randamentele sale se îmbunătăţesc, mai ales că în 25 octombrie agenţia de evaluare financiară S&P a revizuit în creştere ratingul de credit într-o perspectivă pozitivă, ceea ce înseamnă că ar putea urma o nouă îmbunătăţire a calificativului.

Dacă reformele din Grecia continuă şi ratingul său va fi revizuit în creştere, la nivelul recomandat pentru investiţii, datoria ar putea fi achiziţionată de Banca Centrală Europeană.

Împrumuturile luate de Grecia de la FMI se ridică la aproximativ nouă miliarde de euro, potrivit sursei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS