Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Grecia, din nou în recesiune

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Grecia, din nou în recesiune

Proteste la Atena 

Economia Greciei a intrat din nou în recesiune, în trimestrul al patrulea din 2016, cu o scădere de 0,6% care a urmat unui declin de 1,4% în cele trei luni precedente, potrivit Autorităţii Elene de Statistică.

Analiştii anticipau un declin de 0,8% pentru ultimele trei luni ale anului trecut.

Vineri dimineaţa, în capitala Greciei, Atena, au fost declanşate noi proteste, după cele din ziua precedentă. Mii de fermieri au protestat faţă de majorările de taxe şi reforma pensiilor. Poliţia a folosit gaze lacrimogene ca să împrăştie demonstranţii.

În acest context, randamentul obligaţiunilor elene pe zece ani a crescut cu 32 de puncte de bază, la 11,42%.

Amintim că, joia trecută, miniştrii de finanţe din zona euro (Eurgroup) au avut o reuniune pe marginea pachetului de salvare destinat Greciei. Creditorii internaţionali îi cer Atenei să elimine facilităţile fiscale acordate agricultorilor şi să aplice reforma pensiilor, astfel încât să crească veniturile bugetare.

Conform Eurogroup, discuţiile dintre Grecia şi creditori fac progrese, iar prima evaluare a programului de asistenţă s-ar putea finaliza în săptămânile viitoare. Jeroen Dijsselbloem, liderul Eurogroup, a declarat că reforma pensiilor, unele aspecte bugetare şi noul fond de privatizare sunt principalele obstacole în calea unui acord între Atena şi creditori pentru deblocarea tranşei viitoare de împrumut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS