Grecia primeşte un transport de 500.000 de măşti oferite de China

C.B.
Miscellanea /

Grecia primeşte un transport de 500.000 de măşti oferite de China

Un avion venit direct din China cu 500.000 de măşti de protecţie a aterizat sâmbătă dimineaţa pe aeroportul internaţional din Atena, informează AFP.

Miniştrii grec ai dezvoltării şi sănătăţii, Kostis Hadzidakis şi Vassilis Kikkilias, au fost prezenţi la aeroport pentru a recepţiona lotul de măşti, care constituie o "ofertă" din partea societăţii publice de electricitate chineze State Grid şi a Admie, societatea greacă de distribuţie a energiei electrice, din care State Grid deţine 25%.

Lotul conţine în principal măşti FFP2, ce vor fi distribuite spitalelor.

Beijingul şi Atena au dezvoltat în ultimul deceniu importante relaţii comerciale, mai ales după concesionarea majorităţii terminalelor din portul Pireu gigantului chinez al transporturilor maritime Cosco.

Grecia, al cărei sistem de sănătate suferă de probleme cronice şi a fost puternic afectat de recenta criză a datoriei (2010-2018), se confruntă cu o penurie de echipamente medicale şi mai ales măşti.

Pandemia cu noul coronavirus a infectat 495 de oameni în Grecia, cu 10 decese. Guvernul a adoptat măsuri stricte pentru a limita "deplasările neesenţiale", şcolile, parcurile şi locurile de divertisment au fost închise, iar adunările cu mai mult de 10 oameni au fost interzise.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS