GreenGroup a achiziţionat dezvoltatorul de software SIGAD

S.B.
Companii / 20 iulie

GreenGroup a achiziţionat dezvoltatorul de software SIGAD

Abris Capital Partners ("Abris"), investitorul de private equity specialist în transformarea ESG, a sprijinit GreenGroup, liderul economiei circulare din Europa Centrală, în achiziţia SIGAD, un dezvoltator român de software de raportare de mediu.

Achiziţia marchează lansarea diviziei "Circular Innovations" a GreenGroup, care va investi în companii de tip start-up sau scale-up, cu o contribuţie importantă în dezvoltarea economiei circulare în Europa.

Investitorul central-european Abris a început investiţia în GreenGroup în 2016 şi de atunci colaborează cu echipa managerială a companiei pentru a extinde afacerea organic şi prin achiziţii şi pentru a crea principalul jucător în domeniul economiei circulare din Europa. Achiziţia SIGAD reprezintă o nouă etapă de creştere pentru GreenGroup, în orientarea sa către businessuri unice cu profil tehnologic, care contribuie la obiectivele de eficientizare a resurselor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la nivel global.

Adrian Stănculescu, Partener şi Head of Abris Romania, afirmă: "Lansarea acestei noi divizii susţine un program amplu de investiţii al GreenGroup, coordonat de Abris, urmărind consolidarea poziţiei Grupului ca lider regional în domeniul economiei circulare. Circular Innovations capitalizează un moment favorabil, în care mulţi antreprenori îşi direcţionează eforturile şi afacerile înspre dezvoltare sustenabilă, prin soluţii inovatoare. De asemenea, susţinerea afacerilor care contribuie la reducerea amprentei de carbon este un pilon important din strategia ESG urmărită de Abris Capital Partners pentru anii următori".

SIGAD este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori români de sisteme ERP care răspund nevoilor companiilor de a obţine gestionarea eficientă a resurselor şi îmbunătăţirea performanţelor de mediu, printr-o soluţie simplă şi rapidă. Compania va beneficia atât de sprijin financiar, cât şi de expertiza de peste 20 de ani a Grupului în reciclare şi valorificare a resurselor din deşeuri. În plus, sinergiile cu toate diviziile GreenGroup, networkingul şi relaţia bună cu stakeholderii cheie din industrie vor contribui la accelerarea creşterii.

Andrei Dobrin, unul dintre fondatorii SIGAD, a declarat:

"Într-o perioadă în care protecţia mediului a devenit o prioritate asumată de guverne şi instituţii europene, parteneriatul cu GreenGroup ne oferă acces la investiţiile necesare şi experienţa celui mai mare grup de reciclare din regiune, sprijinit de Abris, pentru a putea beneficia de o dezvoltare rapidă şi extindere pe piaţa din România şi din afară".

Aşteptările sunt ca SIGAD să devină unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de software de mediu, raportări non-financiare, raportări ESG pentru companii mari şi pentru IMM-uri, în România şi în regiunea central-europeană. SIGAD va fi integrat în operaţiunile consolidate ale GreenGroup.

Constantin Damov, Preşedintele GreenGroup, afirmă: "Criza energetică şi de aprovizionare cu materii prime, precum şi încălzirea globală, reprezintă contextul care direcţionează astăzi creşterea economiei şi fundamentează principiile dezvoltării companiilor pe baze sustenabile. Este un moment propice pentru start-up-uri, prin oportunităţile de inovaţie şi flexibilitate care le caracterizează şi care le conferă o poziţie privilegiată în economia circulară. Integrarea acestora în ecosistemul GreenGroup reprezintă un element strategic în consolidarea poziţiei noastre ca jucător integrat în economia circulară".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro