Grevă japoneză declanşată de angajaţii din Oficiul Naţional al Registru Comerţului în perioada 17-21 iulie

A.C.
Jurnal de criză / 14 iulie 2023

Grevă japoneză declanşată de angajaţii din Oficiul Naţional al Registru Comerţului în perioada 17-21 iulie

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) anunţă declanşarea unei greve japoneze în intervalul 17 - 21 iulie, ce invocă discriminarea salarială faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională din justiţie.

"Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federaţia PUBLISIND şi la Blocul Naţional Sindical - protestează împotriva inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională "justiţie". În antiteză, în raport cu importanţa activităţilor derulate de ONRC şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţi în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcţiilor din familia ocupaţională "justiţie"", afirmă sindicaliştii.

SAONRC trage un semnal de alarmă asupra acestor chestiuni prin decanşarea grevei japoneze, cum menţiunea că dacă sindicaliştii nu vor avea un dialog social cu reprezentanţii Guvernului, acţiunile vor escalada prin iniţierea conflictului colectiv de muncă şi implicit greva.

Prima acţiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023, când membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel, conform legii.

Sindicaliştii revendică eliminarea discriminărilor şi a inechităţilor salariale din familia ocupaţională "Justiţie", ONRC fiind instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie.

Alte revendicări ar fi plata integrală a drepturilor salariale câştigate în instanţă şi a dobânzilor aferente în conformitate cu prevederile legale în vigoare, precum şi ocuparea prin concurs a posturilor vacante şi eliminarea practicii de compensare a lipsei de resurse umane prin suprasolicitarea personalului existent, anunţă news.ro

Pentru susţinerea revendicărilor SAONRC, a fost transmisă o solicitare către Guvernul României, însă până la acest moment nu există angajamente sau perspective clare de soluţionare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cat e salariul mediu in ONRC?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb