Greviştii de la "Colemn Gălăuţaş" sînt decişi să blocheze drumul naţional şi calea ferată

Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2004

Angajaţii societăţii de prelucrare a lemnului SC "Colemn Gălăuţaş", aflaţi în grevă generală de şase zile, sînt decişi să recurgă la forme extreme de protest, cum ar fi blocarea drumului naţional şi a căii ferate şi intrarea în greva foamei, dacă nu le sunt rezolvate revendicările.

Greva muncitorilor de la "Colemn Gălăuţaş" este susţinută de Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL), care a transmis ieri un comunicat prin care avertizează asupra posibilităţii recurgerii la forme extreme de protest.

"În disperare de cauză, salariaţii cărora li s-au alăturat şi localnicii sînt decişi să apeleze la forme extreme de protest - blocarea drumului naţional şi a căii ferate, simultan cu greva foamei", se arată în comunicatul semnat de preşedintele FSLIL, Vasile Bădică, citat de Rompres. De asemenea, Biroul Executiv al FSLIL condamnă "atitudinea pasivă a reprezentanţilor Ministerelor Muncii, Solidarităţii şi Familiei, Justiţiei şi ai Prefecturii care nu acţionează pentru respectarea legislaţiei muncii".

În situaţia în care problemele greviştilor de la Colemn nu vor fi soluţionate, FSLIL va interveni la Organizaţia Internaţională a Muncii şi la Federaţia Internaţională a Sindicatelor din Industria Lemnului.

Cei peste 500 de angajaţi ai Colemn Gălăuţaş se află în grevă generală de o săptămînă, nemulţumiţi de faptul că nu se respectă contractul colectiv de muncă pe ramură, nivelul lefurilor a rămas neschimbat, deşi salariul minim pe economie s-a majorat, orele de muncă suplimentară nu sunt plătite, nu sunt asigurate normele de sănătate şi securitatea muncii în unele secţii şi aproximativ jumătate dintre angajaţi sunt vizaţi, în perioada următoare, de "concedieri masive mascate", fără asigurarea unei protecţii sociale adecvate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro