Greviştii foamei de la Cet Oradea îşi vor primi banii

Ziarul BURSA #Companii / 15 iulie 2004

Curtea de Apel Oradea a dat ieri o sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat de foştii angajaţi ai societăţii de termoficare locale CET 2, disponibilizaţi în 2002, împotriva Termoelectrica, prin care aceştia îşi vor primi plăţile compensatorii pentru care au protestat, în ultima perioadă, prin greva foamei, în faţa Prefecturii judeţului Bihor. Sumele ce vor fi primite de către disponibilizaţi vor fi recalculate, ţinîndu-se cont de rata inflaţiei.

Procesul a fost intentat de un grup de 150 de persoane disponibilizate, în 2002, de la CET 2 Oradea, în momentul trecerii societăţii de termoficare din proprietatea Termoelectrica în cea a municipalităţii orădene. Deşi au primit opt salarii compensatorii, disponibilizaţii mai aveau dreptul, conform contractului colectiv de muncă, la încă 12 salarii, fapt confirmat de Tribunalul Bihor la 1 decembrie 2003. Termoelectrica Bucureşti a obţinut, însă, o ordonanţă preşedinţială, care a suspendat decizia Tribunalului Bihor, care dispunea acordarea plăţilor compensatorii de către Termoelectrica către cei circa 150 de disponibilizaţi, plăţi care se ridicau la o sumă totală de 24,4 miliarde de lei (150-200 milioane/persoană).

Disponibilizaţii au început, în luna mai a acestui an, marşuri de protest şi mitinguri în faţa Prefecturii şi a Primăriei Oradea, iar unii dintre ei au hotărît să intre în greva foamei. La început, 14 disponibilizaţi şi-au instalat corturile în faţa sediului Prefecturii şi au declarat că nu se vor mişca din loc pînă nu îşi vor primii banii.

Cei care nu au mai rezistat au fost înlocuiţi pe parcurs cu alţi protestatari. În data de 24 iunie 2004 s-a judecat la Bucureşti recursul declarat de Termoelectrica împotriva sentinţei date de Tribunalul Bihor, instanţa din Capitală declinîndu-şi competenţa în favoarea Curţii de Apel Oradea.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro