Grindeanu anunţă că a deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019

S.B.
Politică / 28 ianuarie

Grindeanu anunţă că a deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, că a reuşit să deblocheze Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019, în urma discuţiilor pe care le-a avut, la Ruse, cu vicepremierul şi ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov şi ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev, informează news.ro.

Grindeanu a precizat că autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care a propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să se concentreze într-o prima fază.

"Discuţii constructive astăzi la Ruse prin care am deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019. Am transmis clar intenţiile şi obiectivele României atât vicepremierului şi ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov, cât şi ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev: este important ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, aşa cum prevede proiectul FastDanube", a tranmsis ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Grindeanu, autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care a propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să se oncentreze, într-o prima fază.

"Mai mult, am oferit sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube", a arătat vicepremierul.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că, pentru a accelera implementarea proiectelor, a convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniştrilor, iar următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro