Revista BURSA Construcţiilor

Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"

A.P.
Companii / 09 aprilie

Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"

Luca de Meo, Elie Girard, Bernard Charlès, Jean-Marc Chery şi Patrice Caine, directorii executivi ai Grupului Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales şi-au anunţat astăzi intenţia de a-şi uni forţele pentru a crea Software Republique. Prin punerea în comun a expertizei lor complementare, partenerii intenţionează să dezvolte şi să comercializeze sisteme şi software menite să ofere o mobilitate îmbogăţită şi durabilă pentru oraşe, regiuni, companii şi cetăţeni, potrivit unui comunicat de presă comun.

Mobilitatea se schimbă şi oferă noi oportunităţi. Potrivit Boston Consulting Group, piaţa globală a mobilităţii va creşte cu 60% până în 2035, ajungând la 11 trilioane de euro. Această creştere se datorează în principal apariţiei progreselor tehnologice - vehiculele electrice, componentele noi, noile servicii post-vânzare şi alte servicii cu valoare adăugată - a căror pondere pe piaţa globală a mobilităţii va evolua de la 5% la 45%.

Astăzi, membrii fondatori ai Software Republique afirmă necesitatea ca Franţa şi Europa sa construiască în mod colectiv un ecosistem durabil care are ca scop asigurarea suveranităţii lor în acest domeniu.

Trei domenii principale de cooperare

Pentru dezvoltarea şi comercializarea în comun a sistemelor inteligente de mobilitate, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate şi agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare:

Sisteme inteligente pentru a facilita conectivitatea sigură între vehicul şi mediul său digital şi fizic.

Simulare şi sisteme de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile pentru teritorii şi companii.

Ecosistem energetic pentru a simplifica experienţa de încărcare.

De exemplu, următoarele subiecte sunt discutate de partenerii Software Republique:

Plug and Charge

Dezvoltarea de noi tehnologii şi servicii pentru a permite ca o maşină electrică ce este conectată la un punct de încărcare compatibil, să fie recunoscută automat şi să efectueze o încărcare care să nu presupună nicio acţiune din partea utilizatorului.

Optimizarea fluxurilor de mobilitate pentru teritorii

Pentru a se putea facilita accesul şi simularea schimburilor de informaţii privind mobilitatea, între oraşe şi regiuni, instantaneu şi deschis, este necesar ca:

- Utilizatorii să selecteze întotdeauna cele mai bune mijloace de mobilitate în funcţie de timp, confort sau nivelul energiei.

- Operatorii să-şi îmbunătăţească serviciile.

- Autorităţile publice să simuleze şi să implementeze scenarii de mobilitate, cum ar fi gestionarea situaţiilor de urgenţă, evenimente speciale etc.

- Planificatorii urbani să anticipeze eficient planurile de utilizare a terenurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro