Grupul Allianz a subscris în primul semestru în România prime brute de 119 milioane de euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 august 2015

Grupul german Allianz a subscris în prima jumătate a anului prime brute de 119 milioane euro, în urcare cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 70%, la 12 milioane euro.

În primul semestru al anului trecut, primele brute subscrise de grupul german în piaţa locală au totalizat 111 milioane euro, iar profitul operaţional s-a ridicat la şapte milioane euro.

Primele nete au urcat de la 80 milioane euro în primele şase luni ale anului anterior la 88 milioane euro în ianuarie-iunie anul în curs, potrivit unui raport al grupului german.

Pe segmentul de asigurări de proprietate şi accident, primele brute au avansat de la 99 milioane euro în primele şase luni ale anului trecut la 106 milioane euro în aceeaşi perioadă a acestui an. Profitul operaţional a urcat în intervalul analizat de la patru milioane euro la opt milioane euro.

Operaţiunile de viaţă şi sănătate au adus în prima jumătate a anului prime brute de 13 milioane euro, comparativ cu 12 milioane euro în intervalul similar din anul precedent. Câştigul operaţional pe acest segment a avansat de la trei milioane euro la patru milioane euro.

În trimestrul al doilea, primele brute subscrise de grupul german au totalizat 58 milioane euro, raportat la 53 milioane euro în ianuarie-iunie anul precedent.

Profitul operaţional a crescut în trimestrul al doilea de peste două ori, de la trei milioane euro în aprilie-iunie anul trecut la şapte milioane euro în aceeaşi perioadă a acestui an.

La nivel de grup, veniturile totale au urcat în primele şase luni cu 7,1%, ajungând la 67,9 miliarde euro, în timp ce profitul net a avansat cu 13%, la 3,8 miliarde euro, potrivit Mediafax.

Grupul Allianz este prezent pe piaţa românească prin Allianz-Ţiriac Asigurări, Allianz-Ţiriac Pensii Private, Allianz Global Corporate & Specialty şi Euler Hermes Kreditversicherungs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb