Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Grupul american HP Inc confirmă că Xerox a înaintat o ofertă de preluare

I.M.A.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Compania americană din sectorul tehnologiei HP Inc. a confirmat joi că rivalul Xerox Holdings Corp. a făcut o ofertă de preluare, o posibilă tranzacţie urmând să revoluţioneze industria imprimantelor, transmite Bloomberg.

HP Inc. a luat naştere în 2016 odată cu divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, divizia care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere.

Potrivit surselor, Xerox a înaintat o ofertă mixtă (numerar şi acţiuni) care evaluează HP la 22 de dolari pe acţiune, o primă de aproximativ 20% comparativ cu preţul înregistrat marţi la închidere de acţiunile HP.

"Am primit o propunere transmisă ieri. Avem un istoric de a lua măsuri dacă este o propunere bună şi vom continua să acţionăm în cel mai bun interes al acţionarilor noştri", a informat HP Inc.

Potrivit analiştilor, Xerox va trebui să îşi asume datorii de cel puţin 20 de miliarde de dolari pentru a putea prelua HP în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Xerox este de aproximativ opt miliarde de dolari faţă de o capitalizare de piaţă de aproximativ 27,3 miliarde dolari pentru HP Inc.

HP, unul din cei mai mari producători de imprimate, şi Xerox, unul din cei mai mari producători de fotocopiatoare, trec printr-o perioadă dificilă în condiţiile în care diminuarea utilizării de imprimante şi copiatoare la domiciliu sau la birou le afectează cele mai profitabile afaceri. De asemenea, HP are probleme cu o piaţă a PC-urilor în stagnare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS