Grupul BMW este interesat de noi investiţii pentru a-şi reduce dependenţa de gazele naturale

F.D.
Companii / 24 mai

Grupul BMW este interesat de noi investiţii pentru a-şi reduce dependenţa de gazele naturale

Grupul german BMW explorează noi investiţii în energie solară, geotermală şi hidrogen, pentru a-şi reduce dependenţa de gazele naturale, a declarat ieri şeful de producţie al producătorului auto, avertizând că un embargo asupra gazelor ruseşti va aduce industria într-un impas, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Producătorul auto, care s-a bazat pe gaze naturale pentru 54% din consumul său de energie în 2021, examinează unde poate adăuga panouri solare la fabricile sale şi elaborează planuri cu autorităţile locale pentru a transporta hidrogen la fabrica sa din Leipzig, Germania.

"Hidrogenul este foarte potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa pe deplin necesarul de gaze", a spus Milan Nedeljkovic.

"Industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul german de gaze naturale. Nu doar BMW, ci întregul sector s-ar opri", a spus el, întrebat ce s-ar întâmpla cu fabricile BMW în cazul opririi livrărilor de gaze din Rusia.

Planurile BMW reflectă pregătirile mai ample în curs de desfăşurare în industria germană pentru a renunţa la gazele ruseşti şi a veni cu un sistem de raţionalizare a rezervelor disponibile în cazul unei opriri bruşte a livrărilor.

Dincolo de Germania, o nouă fabrică din Debrecen, Ungaria, despre care BMW a spus că va fi prima fabrică de automobile din lume care va funcţiona în totalitate fără combustibili fosili, se va baza în mare măsură pe energie solară, a spus Nedelkjovic, adăugând că producătorul de automobile se gândeşte şi la utilizarea energiei geotermale.

Energia geotermală este mai stabilă decât sursele regenerabile dependente de vreme, dar nu a înregistrat o creştere sau investiţii comparabile cu cele eoliene sau solare, parţial din cauza costurilor iniţiale ridicate şi a proceselor complexe de acordare a licenţelor pentru foraj.

Întrebat despre potenţialul energiei nucleare, care reprezintă aproximativ jumătate din aprovizionarea cu energie a Ungariei, dar este eliminată treptat în Germania, Nedeljkovic a spus: "Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în aceste vremuri volatile. Pentru propria noastră producţie ne bazăm pe surse de energie regenerabilă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro