Grupul Elsaco ţinteşte afaceri de peste 500 milioane lei, în 2015

Ziarul BURSA #Companii / 8 mai 2015

Grupul Elsaco estimează o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de lei, în acest an, de trei ori mai mare decât nivelul raportat anul trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Furnizorul de servicii din domeniul instalaţiilor termoenergetice a încheiat exerciţiul financiar 2014 cu o cifră de afaceri consolidată de 196,8 milioane lei şi preconizează un profit brut de 12,5 milioane lei pentru anul curent.

Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Elsaco, a declarat: "Creşterea estimată pentru anul în curs ia în calcul două proiecte extrem de importante care au ca termene de finalizare anul 2015.

Vorbim despre construcţia unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termică a municipiului Oradea şi retehnologizarea Magistralei 2 a reţelei de transport energie termică din Iaşi. Rezultatele obţinute la nivel de grup în primele trei luni ale anului ne fac să fim optimişti în privinţa estimărilor de la începutul lui 2015".

Potrivit sursei citate, investiţia de la Oradea este cel mai mare proiect de reabilitare derulat în sistemul energetic, în ultimii 20 ani, în valoare de 53 de milioane de euro, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu şi a fost câştigat de Elsaco în consorţiu cu compania italiană STC.

Estimările companiei arată că diviziile cu cele mai mari rate de creştere în 2015 vor fi cea responsabilă cu proiecte de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi divizia de vânzări echipamente şi servicii utilităţi.

Aceasta din urmă a fost cea mai profitabilă anul trecut, având o contribuţie de aproximativ 25% din totalul cifrei de afaceri, a declarat Vlad Iftime, director executiv al diviziei de vânzări echipamente şi servicii utilităţi a Elsaco, subliniind: "În 2015, obiectivul prioritar este consolidarea acestei contribuţii, în cel mai prudent scenariu şi extinderea portofoliului de produse şi echipamente prin dezvoltarea de parteneriate noi, cu companii lider în domeniile lor de activitate pe pieţele externe".

Reprezentanţii companiei susţin că, din acest an, vor monitoriza atent pieţele din Moldova şi Serbia unde urmează să fie lansate licitaţii pe proiecte de reabilitare termoficare şi reţele hidroedilitare, cu finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În plus, Viorel Iliuţă, director general al Elsaco Electronic, consideră că piaţa din Moldova este o provocare pentru proiectele termoenergetice deoarece compania intră în competiţie cu antreprenori locali şi regionali, ce au deja la activ un portofoliu similar, capabili să administreze şi să execute lucrări de anvergură.

Elsaco Group funcţionează în prezent ca un holding cu aproape 500 de angajaţi, iar domeniile principale de activitate sunt: reabilitare şi modernizare sisteme de termoficare, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, contorizare de apă, energie şi gaz, energie neconvenţională, instalaţii rezidenţiale şi industriale, calculatoare şi componente IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro