Grupul Enel prezintă planul de dezvoltare pentru următorii trei ani

A.I.
Companii / 26 noiembrie 2019

Grupul Enel prezintă planul de dezvoltare pentru următorii trei ani

Conducerea Enel Group urmează să prezinte comunităţii financiare, marţi, la Milano, planul strategic de dezvoltare pentru perioada 2020 - 2022, informează Agerpres.

Prezentările de afaceri urmează să fie realizate de directorul executiv şi manager general Francesco Starace şi de directorul financiar Alberto de Paoli, potrivit Enel Group.

Tema centrală a evenimentului de prezentare este "Durabilitate = Valoare", conform Enel Group. Prin această temă, compania încearcă să surprindă noua paradigmă de afaceri a grupului, conform căreia găsirea de soluţii la problemele sociale şi de mediu dintr-o perspectivă de dezvoltare durabilă reprezintă un factor esenţial care contribuie la crearea de valoare.

Practic, noul plan de dezvoltare pentru 2020 - 2022 presupune o integrare mai profundă în strategia Grupului Enel a Ţintelor de Dezvoltare Durabilă stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Potrivit ONU, Ţinta de Dezvoltare Durabilă privind energia este definită drept "asigurarea de acces la energie la preţ accesibil, energie de încredere, durabilă şi modernă".

Grupul Enel a raportat, în primele nouă luni din 2019, venituri de 57,124 miliarde de euro, în creştere cu 3,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, când acestea s-au ridicat la 55,246 miliarde de euro, conform rezultatelor publicate de companie la începutul lunii noiembrie.

La capitolul profit, compania a înregistrat, în perioada analizată, o sumă netă de 813 milioane de euro, în scădere cu 73%, de la 3,016 miliarde de euro, cât era în primele nouă luni ale anului 2018, în principal din cauza deprecierii înregistrate la o serie de centrale pe cărbune.

Totodată, profitul curent net al Grupului a fost, în intervalul ianuarie - septembrie 2019, de 3,295 miliarde de euro, mai mare cu 14,1% comparativ cu perioada similară din anul anterior.

Rezultatele financiare ale companiei mai arată că EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, n.r.) a fost, la nouă luni, de 13,209 miliarde de euro, în creştere cu 8,9% raportat la perioada similară din 2018, în timp ce EBITDA curent s-a situat la 13,268 miliarde de euro (+10,5%).

Enel, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW. Compania distribuie electricitate şi gaz printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa locală din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro