Abonament gratuit

Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii

G.U.
Companii /

Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii

Conglomeratul GFG Alliance, deţinut de omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, este interesat să preia şi alte active pe fondul scăderilor provocate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În ultimii ani, GFG a cheltuit miliarde de dolari achiziţionând pe plan global facilităţi de producere a metalelor care se confruntau cu probleme financiare. Compania a achiziţionat active în România, Cehia, Italia, Belgia, Luxemburg şi Macedonia de Nord.

GFG este "un grup foarte activ pe piaţa de fuziuni şi achiziţii", a declarat directorul de investiţii Jay Hambro. Chiar dacă în prezent compania este preocupată de preluarea unui combinat de aluminiu din Belgia, "urmărim în continuare şi alte oportunităţi", a spus Hambro.

Pandemia de coronavirus a redus cererea pentru o serie de materiale precum oţelul şi aluminiul. În plus, carantina a redus călătoriile şi turismul mondial. De asemenea, au fost afectate vânzările de automobile, nave şi avioane şi au fost amânat multe proiecte de amploare.

"Piaţa aluminiului s-a confruntat cu o situaţie dificilă din cauza pandemiei. Şi asta a lovit serios mai mulţi producători", a apreciat Hambro.

Creşterea rapidă a operaţiunilor controlate de Sanjeev Gupta a ridicat unele semne de întrebare cu privire la finanţare, în special pe fondul prăbuşirii recente a sectorului manufacturier global. Grupul GFG, care are 35.000 de angajaţi la nivel mondial, anunţa luna trecută că mizează pe "îmbunătăţirea eficienţei cu până la 30%" adăugând că nu poate evita reducerile de personal având în vedere diminuarea cererii pentru oţel şi aluminiu.

GFG intenţionează să acceseze pieţele de capital pentru companiile sale, Liberty Steel Group, Alvance Aluminum şi SIMEC. Potrivit lui Jay Hambro acest lucru poate fi făcut prin vânzarea de acţiuni sau emiterea de obligaţiuni, adăugând însă că nu există planuri imediate pentru astfel de tranzacţii.

Chiar dacă Sanjeev Gupta este renumit pentru achiziţiile sale în industria siderurgică, Jay Hambro a spus că în prezent grupul analizează cu atenţie oportunităţi de a prelua noi active în domeniului aluminiului. La fel ca şi rivalii Rio Tinto Plc., Norsk Hydro ASA şi United Co. Rusal Plc, GFG crede că sunt oportunităţi de creştere pe piaţa aluminiului verde. Chiar şi aşa, GFG ar putea prelua active care în prezente sunt alimentate cu combustibili fosili, dacă consideră că există potenţial pentru ca ulterior să facă tranziţia la o sursă de energie mai verde. GFG face deja acest lucru cu activele sale siderurgice din România şi Africa de Sud, a spus Hambro.

În luna iulie a anului trecut, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie